• De nieuwe natuurijsbaan van Spanbroek kan gelijk in het eerste seizoen open: feest op de hoek Hertog Willemweg en Hogeweg.

    Theo Annes

Trots op de ijsbaan in Spanbroek

SPANBROEK Met velen en met heel veel trots is donderdagochtend de nieuwe ijsbaan van Spanbroek geopend. De ijsbaan kwam kort voor het seizoen gereed na jaren van voorbereiding en prompt is er, al is het dan helemaal op het einde van het seizoen, natuurijs. 

De snijdende noordooster werd getrotseerd en wethouder Elly Deutekom mocht het lint voor de baan doorknippen als blijk van de officiële opening. 

De baan in Spanbroek is het initiatief van de Dorpsraad die drie jaar geleden met het plan voor een natuurijsbaan naar de gemeente stapte. Bergen werden omzeild en geslecht en voor dit winterseizoen kwam de baan dan toch gereed. En begon het 'lange wachten' op natuurijs. 

"Het is feest in Spanbroek", zo was de stemming donderdagochtend op het ijs. Naar verwachting kan er zeker tot zaterdag worden geschaatst. 

Ook elders zijn er al wat ijsbanen open, maar de wind speelt in de gehele regio de vorming van betrouwbaar natuurijs voor schaatstochten parten.