• Erik: - Het is heel leuk om dit in Midwoud te organiseren. Mensen en sponsors zijn ontzettend enthousiast. -

    Gerda Holla

Twee dagen feest in Midwoud: høken en American Cars Meeting

MIDWOUD De band Normaal die jarenlang optrad in Midwoud is inmiddels een paar jaar gestopt, maar het feest in het West-Friese dorp is helemaal teruggekeerd. Op 1 juni is het ouderwets høken geblazen in de tent op het grasland aan De Buurt bij het grootste boerenrockfeest van Noord-Holland. Daags erna is de eerste 'American Cars Meeting' op hetzelfde terrein.

Gerda Holla

Op zaterdag komen twee bands die precies de sfeer weten te brengen die Bennie en zijn kornuiten de voorgaande jaren hebben gebracht. De Achterhoekse formatie 'Høken met de Heinoos' en de West-Friese 'Woudrukkers' gaan er volgens de organisatoren een 'skoftig mooi' feest van maken. Zij nemen ook Dakar Rally motorcrossers Martien Jimmink en Marcel Piek mee.
MEETING En dan een dag later, zondag 2 juni, is de American Cars Meeting. Als liefhebber van Amerikaanse auto's wilde Erik van der Leek vorig jaar dit evenement al organiseren in Midwoud maar kreeg toen de locatie niet rond. Hoe verheugd was hij dus toen hij dit jaar de vraag kreeg van de organisatie 'Doe effe Normaal Midwoud' of hij de zondag in wilde vullen. "De naam zegt het al: Amerikaanse auto's komen samen. Het is de liefde voor Amerikaanse auto's die deze, veelal mannen, bij elkaar brengt. Die club is groot en varieert van jongens die net hun rijbewijs hebben tot mannen op leeftijd in pak. Ze willen hun auto laten zien en wisselen onderling veel informatie uit."


"Dat vinden die mannen mooi," vult Evelyn Mulder lachend aan. Ze heeft net anderhalf jaar een relatie met Erik en snapt als geen ander dat mensen het wellicht niet goed begrijpen. "Ik had dat ook, in het begin. Maar ik ben inmiddels bij meerdere meetings geweest en heb ervaren hoe gezellig en sfeervol het is. Voor mensen die voor het eerst heengaan is het heel bijzonder om al die verschillende auto's te zien. De aankomst is al een belevenis op zich." Erik is nog vaker bij meetings geweest maar wat hem opviel, was dat het vooral voor de mannen leuk was. "Ons idee is dus wel: het moet leuk zijn voor het hele gezin. Daarom is er een braderie bij, wordt er live jaren 60 muziek gespeeld, zijn er demonstraties en voor de kinderen is er sport en spel waaronder een dartspel van 8 meter hoog."
INFORMATIE Zaterdag: entree € 25,-. De voorverkoop is gestart, zie normaalmidwoud.nl en Facebook: Doe effe Normaal Midwoud. Zondag: 11:00 tot 18:00 (Amerikaanse auto's kunnen vanaf 10:00 het terrein op): entree € 5,-, kinderen tot 10 jaar gratis. Amerikaanse auto's met een of twee inzittenden mogen gratis het terrein op. Facebook: American Cars Meeting Midwoud (bij de start op zondag live beelden). Voor de braderie zoeken Erik en Evelyn nog leren cowboyhoeden, e-mail naar: meetingmidwoud@gmail.com.