• Inloophuis Pisa

Unieke lock-up bij Hoorns inloophuis Pisa

HOORN Inloophuis Pisa maakt zich op voor een drukke week. Niet alleen wordt op zaterdag 2 februari een open dag gehouden rondom Wereldkankerdag, twee dagen (maandag 4 februari) later laten zes managers en bestuurders uit West-Friesland zich opsluiten in Inloophuis Pisa in Hoorn.

Pisa biedt een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. De zes laat zich vrijwillig 'opsluiten' in het Inloophuis en zet hun overtuigingskracht, charme en netwerk in om geld in te zamelen voor het goede doel. De groep bestaat uit Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, Hans Huibers, voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep, Hannie van Lent van Startwijzer, Marjolijn Dölle van WerkSaam Westfriesland, Henry Meijdam, directeur van het Interprovinciaal Overleg en JanWillem Breukink, voormalig CEO van Incotec en voorzitter van Seed Valley. De lock-up zal live te volgen zijn op https://onswestfriesland.nl. Wethouder van Volksgezondheid Marjon van de Ven, komt aan het einde van de dag langs om de totale opbrengst bekend te maken.

Inloophuis Pisa bestaat dit jaar tien jaar. Het inloophuis is voor een heel groot deel afhankelijk van sponsoring en donaties van bedrijven, organisaties, fondsen en particulieren. Met de Lock-Up wil Pisa een structurele basis creëren om er voor te zorgen dat het inloophuis haar activiteiten voor mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden, ook de komende jaren kan blijven uitvoeren.

TULPEN Traditiegetrouw houdt Pisa ook dit jaar weer een open dag rondom Wereldkankerdag. Op zaterdag 2 februari zet Pisa van 12.00 tot 16.00 uur haar deuren open. Meer info op www.inloophuispisa.nl. Vlak voor de open dag, gaat een delegatie van Pisa-vrijwilligers naar de verschillende oncologieafdelingen van het Westfriesgasthuis om, als blijk van respect en bemoediging een tulp te overhandigen aan patiënten, hun naasten en hun zorgverleners. Dit gebeurt op donderdag 31 januari. De tulpen worden dit jaar ter beschikking gesteld door Karel Bolbloemen.