• De verlichte kuubkisten en grote feesttent zijn kenmerkend voor Twisk Outdoor op het grasveld aan de Hornderweg.

    Nick Smit

Van verjaardag tot festival

TWISK Wat vijf jaar geleden begon als een verjaardagsfeest is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend festival. Op zaterdagavond 4 augustus vindt de zesde editie van Twisk Outdoor plaats. Die van vorig jaar staat in de boeken als de grootste en meest succesvolle editie tot nu toe. "We vinden het fantastisch om te zien dat ieder jaar meer mensen Twisk Outdoor weten te vinden", aldus Simon Nieman, één van de veertien vrijwilligers in de organisatie.

Joyce Mul

ACHTERTUIN Veertien vrienden uit Twisk en omgeving kwamen vijf jaar geleden met het idee om alle verjaardagen samen te vieren. "De achtertuin van Roy zijn moeder leek ons de perfecte locatie", zegt Simon. "Het begon met een partytent en een paar kratten bier. Met totaal vijftig vrienden en familieleden hebben we er een mooie avond van gemaakt. Al snel kwam het voorstel om het jaar erna weer op deze manier te doen."

LINE-UP De partytent werd ingewisseld voor een grote legertent, er kwam een biertap en Niels Leeuwerik uit Medemblik, beter bekend als DJ Lionbeat, wilde wel wat plaatjes draaien. Niet wetende dat hij inmiddels de hoofdact is op Twisk Outdoor. Dit jaar wordt de line-up versterkt door Rebel for Kicks en Outrageouz. "De aanmeldingen komen nu vanzelf binnen", lacht de mede-organisator. "Daarbij hebben we een fantastische lijst aan sponsoren. Dit hadden we nooit verwacht."

KLEINSCHALIG Met verlichte kuubkisten, drie barkeepers en een compleet nieuwe feesttent heeft Twisk Outdoor 2017 alle voorgaande edities overtroffen. "Van zo'n honderd mensen in het eerste jaar, liep het aantal nu op naar 350 bezoekers", vertelt hij enthousiast. "We vinden het fantastisch om te zien dat steeds meer mensen Twisk Outdoor weten te vinden, maar we willen er wel voor waken dat het kleinschalig blijft. Het moet geen commercieel feest worden."

ONBEPERKT Zaterdag 4 augustus is iedereen vanaf 18 jaar welkom aan de Hornderweg 11. Twisk Outdoor biedt onbeperkt bier, fris en wijn voor 25 euro, en natuurlijk een hoop gezelligheid in dat eens zo stille Twisk. Aanvang 19.00 uur. Meer info: www.twiskoutdoor.nl.