• Afvalzorg

Verkoop obligaties Zonnepark Wieringermeer gestart

REGIO De verkoop van obligaties voor Zonnepark Wieringermeer in Middenmeer is op 3 juni gestart. Energiezorg, het samenwerkingsverband tussen Afvalzorg en HVC, biedt omwonenden en geïnteresseerden de kans om te participeren. Inwoners van de gemeenten Hollands Kroon, Medemblik en Opmeer krijgen voorrang op de koop van de obligaties. Om vooraf een kijkje te nemen houdt het Zonnepark een open dag op 22 juni. Het zonnepark is ingepast in het landschap op stortlocatie Wieringermeer aan de Koggenrandweg. Het zonnepark met 11.000 zonnepanelen levert een jaarlijkse C02-reductie op van 1.830 ton.

Het zonnepark bevindt zich op het gesloten gedeelte van stortlocatie Wieringermeer van Afvalzorg in Middenmeer. Het beslaat bijna 37.000 vierkante meter en de opgewekte elektriciteit is goed voor ruim duizend huishoudens. Op zaterdag 22 juni wordt het zonnepark opengesteld voor publiek en kan er worden gewandeld tussen de zonnepanelen.

Tussen 10.00 uur en 13.00 uur vinden er rondleidingen plaats van ongeveer dertig minuten. Aanmelden voor een rondleiding kan tot 17 juni.  Mail naar mevrouw C. Schulze via info@afvalzorg.nl of bel 088-8010801. "We willen dan graag weten hoeveel personen deelnemen en welk tijdstip voorkeur heeft", aldus C. Schulze.

Energiezorg biedt omwonenden en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om te participeren in het zonnepark in de vorm van obligaties. Deze zijn beschikbaar vanaf 300 euro tegen vijf procent rente. Inwoners van de gemeenten Hollands Kroon, Medemblik en Opmeer krijgen voorrang op de koop van de obligaties. Gedetailleerde informatie is te vinden op www.zonneparkwieringermeer.nl.