• BDU

Vernieuwde dienstregeling voor bussen

HOORN Met ingang van zondag 22 juli 2018 start de nieuwe dienstregeling van de bussen van Connexxion in de regio Noord-Holland. Dit heeft gevolgen voor diverse lijnen in West-Friesland. Bij de start van de nieuwe concessie gaat Connexxion ook lijnkleuren gebruiken, die ook op de halteborden en lijnen-netkaart te zien zijn.

Op veel lijnen gaan ritten op andere en extra tijden rijden, maar er vervallen ook enkele buslijnen in de regio. Connexxion geeft aan dat ze ook inzet op verbetering van service en informatievoorziening naar de reizigers toe. Buslijn 13 van Hoorn Station - Zwaag - Kersenboogerd komt te vervallen. Van en naar de Risdam reist de passagier voortaan met lijn 11 of lijn 133, van en naar Zwaag met de 132. Voor Westerblokker kunnen mensen buurtbus 415 gebruiken. Lijn 11 van Hoorn Station - Risdam - Oostwoud rijdt voortaan het traject Station - Risdam. Lijn 11 rijdt overdag twee keer per uur en in de avonden en zondag één keer per uur. Van en naar Nibbixwoud, Oostwoud, Midwoud en Hauwert reis je op werkdagen met lijn 136 en in het weekend met Overal Flex.

Ook lijn 12 (Hoorn Station-Wognum-Opmeer-Hoogwoud) krijgt meer ritten en een andere route. De frequentie in de ochtend- en middagspits buiten de schoolvakanties wordt verhoogd naar vier keer per uur. In de vroege ochtend op werkdagen en op zaterdag worden er extra ritten gereden. In Hoorn wordt een kortere route gereden, het traject Westfriese Parkweg vervalt.

Lijn 14 rijdt vanaf 22 juli altijd een vaste lusroute in Kersenboogerd. Het traject over Hoorn '80 vervalt. Reizigers van en naar het industrieterrein kunnen voortaan via de halte Oosterscheldeweg. Een overzicht van alle routewijzigingen is te vinden op www.connexxion.nl/wat-gaat-er-veranderen/1471. Voor reizigers in de regio werpt dit gevarieerde aanbod soms drempels op en niet iedereen is op de hoogte van de mogelijkheden. Daarom introduceert Connexion 'Overal': mobiliteitsplatform voor reizen. Meer op www.connexxion.nl/overal.