• Volkssterrenwacht Orion

Vernieuwingen bij Volkssterrenwacht Orion bewonderen

BOVENKARSPEL Tijdens de 29e Open Dag Water & Recreatie in het Streekbos bij Bovenkarspel is zondag 23 juni ook Volkssterrenwacht Orion aan de Veilingweg geopend voor het publiek. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

Bij Orion is de laatste tijd hard gewerkt aan een aantal vernieuwingen in de vitrinekasten; er is informatie over hoe te wonen in de toekomst op de planeet Mars en er is uitgebreid aandacht voor de eerste voetstap op de maan op 21 juli vijftig jaar geleden. De expositieruimte zelf is wat betreft de inrichting ook veranderd, zodat publiek nog beter overzicht heeft over alles, wat Orion te bieden heeft op het gebied van sterrenkunde en ruimtevaart.

Nieuw is een elelectrospel met vragen over sterrenkunde en ruimtevaart om zelf te spelen en bezoekers kunnen kennis maken met het door Orion ontwikkeld educatief bordspel, dat je kennis over het heelal uitbreidt. Ook kunnen bezoekers op de foto met een dinosaurushoofd op ware grootte. Of ga op de foto als astronaut(met eigen camera nemen). Er kan tevens een echte meteoriet worden vastgehouden. Op het dakterras staat een zonnetelescoop, waarmee naar de zon gekeken kan worden en in het planetarium zijn doorlopend korte voorstellingen over het heelal. Meer info op: www.volkssterrenwachtorion.nl of kijk op facebook.