• MAK's Blokweer

Verwondering in 'Theater van de Nacht' en biomarkt bij MAK Blokweer

BLOKKER Tijdens de landelijke Nacht van de Nacht, op zaterdag 27 oktober, verzorgt MAK Blokweer dit jaar alweer voor de tiende keer het 'Theater van de Nacht'. Dit is een bijzondere en avontuurlijke avond voor het hele gezin, vol verwondering in en over het donker.

In het 'Theater van de Nacht' zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Dit jaar is het thema 'Verhalen van de Nacht'. Je laten meeslepen door prachtig verteltheater staat dan ook centraal. De boerderij wordt omgetoverd tot een intiem podium, waar verhalenverstelster Marjo Dames vertelt over Prinses.

Prinses wil naar de maan, maar hoe komt ze daar? Een heel andere, maar even betoverende ervaring is de sprookjesroute. In het donker wandel je langs een schaars verlicht pad, waarbij je het landschap heel anders ervaart dan overdag. Onderweg worden er op drie verschillende locaties magische en fantastische dierenfabels verteld, waarin het donker steeds een belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld het verhaal van Koning Arend, die een zonsverduistering moet oplossen.

In het bezoekerscentrum kunnen kinderen zich laten schminken. Ook zijn er leuke creatieve activiteiten, zoals een magische nachtvlinder knutselen of je eigen nachtsprookje schrijven of tekenen. Tussen de activiteiten door kun je gezellig bij het kampvuur komen zitten, verzorgd door Scouting Martin Luther King. Hier kun je je warmen met een beker warme chocolademelk en wat lekkers.

Het 'Theater van de Nacht' duurt van 18.30 tot 22.30 aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker. Entree kost 5 euro. Reserveren is noodzakelijk. Voor meer informatie www.mak-blokweer.nl,of neem contact op via 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl.

Biomarkt deze maand binnen

BLOKKER MAKS' Biomarkt is een kleinschalige, maandelijkse (streek)markt met biologische en duurzame producten van lokale ondernemers. De markt van deze maand vindt plaats op zondag 28 oktober, van 10.00 tot 16.00 uur. Omdat het buiten wat frisser wordt, staan de kramen deze maand binnen in het bezoekerscentrum.

De vaste kramen worden elke maand gevuld met groente en fruit, kaas, olijfolie en balsamico-azijn, brood en alles voor gezonde energie. In de wisselkraam staat deze maand Paardencentrum Moerbeek met paardenmelk en verzorgingsproducten. De markt is te vinden aan het Kloosterhout 1-2. Toegang gratis.