• Award groep maakt herstart met avondvierdaagse in Opmeer.

    Miranda Schipper

Vierdaagse dankzij Award

Na jaren weer een vierdaagse in Opmeer

OPMEER Dankzij een zestal meiden van de Award Opmeer krijgt de gemeente weer een Avondvierdaagse: van 11 tot en met 15 juni. Start en finish elke dag bij Pardoes in Hoogwoud.

De organisatoren zijn jongeren Janine Kool, Sabine Groot, Eva Smit, Jill van den Berg, Demi Willemsen en Pien Koopman en met steun van de Award Opmeer organisatie realiseren zij de vierdaagse. De meiden, (allen 14 à 15 jaar), doen sinds 2016 mee aan de Award, een project waarbij jongeren hun talenten tonen en ontwikkelen door vrijwilligerswerk klussen op te pakken en uit te voeren. En door steeds een 'Award-expeditie' te doen, ter afsluiting van een award-periode, van brons tot goud.

ZILVER AWARD De meiden werken inmiddels toe naar hun 'Zilver Award'-expeditie: ze gaan als expeditie op fietstocht door drie provincies, 210 km ver, op tandems; (op een tandem vinden ze leuker, aangezien ze al dagelijks op een gewone fiets naar school fietsen). "Drie etappes en we slagen in tenten en koken zelf."

De avondvierdaagse organiseren helpt hen op weg naar de expeditie. De Avondvierdaagse Opmeer biedt 4 avonden een route van 5 tot 6 kilometer, vier avonden naar keuze in vijf dagen, van 11 tot en met 15 juni. Onderweg

AVONDVIERDAAGSE Starten van 11 tot en met 15 juni vanaf 19.00 uur bij Pardoes. Inschrijven kan via mail: wandeltochtopmeer@gmail.com . Maar inschrijven ter plekke kan ook. Deelname kost 7 euro voor volwassenen, 3 euro voor deelnemers onder 18 jaar.

"Wij hopen uiteraard op mooi weer, veel mensen en natuurlijk veel gezelligheid. Wij hebben er zin in", zo wordt gemeld vanuit Opmeer.