• Pixabay / Vincent van Gogh

Voordracht over Vincent van Gogh in Twisk

TWISK De Vrouwen van Nu Twisk en NUT Twisk verzorgen donderdag 21 maart de voordracht 'Vincent van Gogh - Uit de verf'. Dit is een levendige voordracht uit brieven van Vincent van Gogh, omlijst met harpmuziek en schilderijen van Van Gogh. Dit alles wordt uitgevoerd door Robert la Boresa - woordkunst en Regina Ederveen op harp.

Zo beroemd Vincent van Gogh in het buitenland is, zo onbekend en onbemind in zijn eigen land, Nederland. Van Gogh schreef meer dan 800 brieven aan zijn broer Theo. Brieven over zijn schilderwerken, zijn liefde, zijn leven en zijn passie. Vooral de brieven uit zijn laatste levensjaar zijn indringend en laten bij de lezer een diepe indruk achter. Wat heeft Van Gogh bezield? Waarom schilderde hij zoals hij schilderde? Met wie had hij contact en wat waren zijn diepste drijfveren?

De voordracht begint donderdag 21 maart om 20.00 uur in dorpshuis De Nuwe Skool aan Dorpsweg 91. Aanmelden kan via reserveren@nuttwisk.nl. De toegang voor leden bedraagt 2,50 euro, niet-leden betalen 7,50 euro.