• Water voor Water

'Water voor water'-actie bij Waterweek Hoorn

HOORN Bezoekers kunnen een bezoek aan de Waterweek Hoorn aankomende weekend combineren met het ondersteunen van de bouw van watertanks in Nakuru in Kenia.

Nakuru is een gebied in Kenia waar het grondwater niet te gebruiken is vanwege vulkanische mineralen. Reeds 6.000 gezinnen werden gesponsord bij de bouw van een tank waarin 10m3 regenwater kan worden opgevangen. Duizend andere gezinnen hopen snel aan de beurt te zijn voor zo'n basisvoorziening.

KOOP EEN BIDON De Vrijetijdsbeurs op zaterdag 13 en zondag 14 juli is onderdeel van de Hoornse waterweek van 10 tot en met 14 juli. Onder het motto 'Water voor Water' verkopen de drie Hoornse serviceclubs Lions Club Hoorn Velius, Rotary Hoorn en Soroptimist club Hoorn e.o. daarom tijdens de Vrijetijdsbeurs bidons met koel helder water voor € 2 per stuk. "Dit zijn speciale, biologisch afbreekbare bidons die lang gebruikt kunnen worden en als ze eenmaal weggegooid worden niet bijdragen aan de plastic soep in ons (zee)water. Dus door uw aankoop krijgt u zelf schoon water en zorgt u op een duurzame wijze voor schoon water op een plek waar dat niet vanzelfsprekend is."

In Nakuru betalen de ontvangers zelf de helft van de kosten van de watertank. De drie serviceclubs uit Hoorn doneren de andere helft, ter waarde van € 444 per tank, mede met behulp van deze actie. Kom naar de Waterkraam van de Lions, Rotary en Soroptimist clubs op de Doelenkade voor meer informatie over dit sponsorproject en bovenal voor het kopen van met water gevulde duurzame bidons.