• Waterweek Medemblik: ook dit jaar weer Drakenraces.

    Robert Gieling

Waterweek houdt een feestje in Medemblik

MEDEMBLIK De West-Friese Waterweken zijn toe aan de stop in Medemblik. Een feestje van drie dagen, van vrijdag 10 augustus tot en met zondag 12 augustus.

De Waterweek in Medemblik is een mix van bekende en nieuwe onderdelen. Van Culinair aan de kade en de Drakenbootraces tot het Maori Waka, het project van het Museum Volkenkunde over Nieuw Zeelandse culturen en er is een Watertaxi verbinding van Medemblik naar Andijk vv.

Bovendien is er natuurlijk het jaarlijkse zwemfeestje zaterdag, met de finish van de Marathon Stavoren-Medemblik. De zwemmers verzamelen 's morgens in Medemblik en gaan met coaches en wedstrijdjury per schip om 06.30 uur naar Stavoren. Daar is de start van de marathon om 09.00 uur. De zwemmers zullen zeer verspreid in tijd aankomen in Medemblik, na hun monstertocht met begeleidende bootjes over het IJsselmeer. Eerste zwemmers worden vanaf 13.00 uur in de Oosterhaven verwacht.

De Waterweek Medemblik begint met Culinair aan de Kade, op vrijdagavond. Info en kaarten voor het culinaire feestje met vijf restaurants zijn verkrijgbaar via de facebookpagina van Culinair aan de Kade Medemblik. De zaterdag is voor de Nautische Dag, met een veelheid aan gratis activiteiten, van 12.00 tot 17.00 uur.

De zaterdagavond is voor Marco Bakker en consorten met klassiekers op pontons in de haven.

De zondag biedt onder meer lol en spanning met de Drakenbootraces, van 12.00 tot 17.00 uur. Met ook wateractiviteiten, zoals het Waterspeelplein bij Radboud en schepen aan de kade, van kotter tot Kamper Kogge. Info: www.waterweken.nl