• Dit jaar wel 20 deelnemende boten aan de Drakenraces in Medemblik.

  Robert Gieling
 • Een ritje door de Medemblikker havens met de Amphicar.

  Barend Hoekstra
 • Nieuw en oud op het water in Medemblik.

  Barend Hoekstra
 • Even relatieve rust aan de kade in Medemblik.

  Barend Hoekstra

Waterweek Medemblik terugblik: vele duizenden bezoekers

MEDEMBLIK "Een enorm geslaagde Westfriese Waterweek Medemblik 2018 met dank aan de vrijwilligersorganisatie." Dat zegt coördinator Bert de Jong van de commissie Waterweek Medemblik in een terugblik op de Waterweek 2018. Een weekend van 'natte verbroedering' bij de start tot een overvloed aan zon en bezoekers op andere momenten. Een geslaagd weekend, zo is de conclusie. 

In de terugblik op de Waterweek Medemblik meldt de organiserende commissie het volgende: 

"Westfriese Waterweek Medemblik 2018 opnieuw een ongekend topevenement!

Afgelopen vrijdag was de start van de Westfriese Waterweek in Medemblik net iets anders. Charmante dames in passende kledij ontvingen de ruim 400 gasten met een heerlijke sushi. Na het openingswoord van burgemeester Frank Streng samen met voorzitter Bert de Jong lieten de wolken vanaf 19.30 uur helaas een overvloed aan regenwater op de Oosterhaven neerdalen. De grote parasols en het ponton gaven nog enige beschutting maar de ludieke actie van de organisatie om iedereen te voorzien van regenponcho's, zorgde voor een natte verbroedering.

Na de overvloedige regenbuien van vrijdagavond een overvloed aan zon en vele duizenden bezoekers tijdens het gevarieerde programma van zaterdag en zondag.

Op de nautische dag weer een aantal oude bekenden als lichtschip Texel, de Koninklijke Marine, de Kamper Kogge, maar ook nieuwe attracties. De meest indrukwekkende aanvulling was dit jaar het Waka gezelschap uit Leiden in een originele Nieuw Zeelandse Maori Waka en hun zeer imponerende Haka krijgsdansen. Vele duizenden toeschouwers schuifelden geboeid en geïnteresseerd over de Oosterhaven.

Het Oosterhaven Concert met het NHJFO, Marco Bakker en Ivana Goncalves da Costa bracht weer de nodige muzikale sfeer vanaf het ponton. De toeschouwers in de tientallen schuiten en sloepen en het duizendkoppig publiek op de kade genoten zichtbaar.

Zondag de traditionele afsluiting met o.a. de Drakenbootraces. Maar liefst 20 teams streden in kleine drakenboten om de felbegeerde prijzen. Weer een spectaculaire afsluiting van een enorm geslaagde Westfriese Waterweek Medemblik 2018 met dank aan de vrijwilligersorganisatie.

Uitslag Drakenbootraces:

de strijders van fitnesscentrum Medemblik

de kwaaie Pieren

de Oudjes

de Onderzeeërs

Winnaar SPAR-spiegel : Hot Dog Dragons