• Team Westerblokker in opperste concentratie tijdens de Battle of Blokker.

    Blockeniers
  • Team Oosterblokker blijft scherp.

    Blockeniers
  • Team Oosterblokker in 'the heat of the battle'.

    Blockeniers

Westerblokker wint in Battle of Blokker

BLOKKER Westerblokker is de winnaar geworden van de Battle of Blokker, de inmiddels jaarlijkse test tussen 'Oost en West' over de kennis van en over Groot Blokker. Carnavalsvereniging De Blockeniers en hun OPAS tekenen voor de organisatie. 

In de zevende editie gingen teams onder aanvoering van captains Kees Vlaar (Oosterblokker) en Rene Stroet (Westerblokker) de strijd aan met elkaar over Blokkerse kwesties en kunde. Van kennisvragen en weetjes over zaken en personen in het Blokkerse, ging het via de Blokkerse karaoke naar de ronde met een mystery guest, een tot Volendammer geschminkte Blokkerder, waarna de echt lastige kwesties werden voorgelegd: van de leeftijden van de familie Van Santen tot de leeftijd en het gewicht van organisatoren van de battle. 

Uiteindelijk kon team Westerblokker in de Gouden Hoofd Arena tot winnaar worden gehuldigd door Blockeniers prins Prins Patrem. Het enigszins teleurgestelde Oosterblokker kon troost vinden in de wetenschap dat de stand in de Battles nog steeds in hun voordeel schittert: 4-3. 

De organisatie stuurde het volgende verslag: 

"Spanning en sensatie bij de Battle of Blokker

Wat een spanning was er afgelopen zaterdag bij de zevende editie van de Battle of Blokker die georganiseerd werd door carnavalsvereniging de Blockeniers en de O.P.A.S. Nadat de teamleden waren voorgesteld en de captains Kees Vlaar (Oosterblokker) en René Stroet (Westerblokker) de teams nog even bemoedigend toespraken, kon de strijd losbarsten.

De battle begon met wat muziekvragen gevolgd door algemene vragen, bijnamen en weet vragen dit alles over personen of weetjes uit Ooster of Westerblokker. De hele avond door kwamen de vragen op het beeldscherm waardoor de vragen nog meer begonnen te leven.

De battle werd voortgezet met raad vragen zoals, bij welke makelaar staat dit huis te koop.? Of foto van een straat, de vraag was dan welke straat is dit? Vervolgens kwam er een ronde gezichten raden van bekende Blokkerders. Ook was er een karaoke ronde, vrijwilligers werden naar voren geroepen en zo stonden daar Bas Bennis en Mirella Schaper een voortreffelijk optreden weg te geven. De strijd werd gaandeweg al heftiger en dat bleek bijvoorbeeld uit dat battle-leider en presentator Barry Jonker die het overigens weer fantastische deed, af en toe alle zeilen moest bijzetten om de strijdende partijen tot rust te manen.

In de pauze konden de teamcaptains hun team nog meer motiveren en zo begon iedereen uiterst gebrand aan de tweede en tevens beslissende ronde. De ronde startte met de mystery guest die weer voortreffelijk geschminkt was door Blokkers eigen grimeuse Loes Beemster. Een Volendammer zat daar op het podium. Het was best lastig maar doordat één persoon gemist werd in de zaal, werd er door team Oost een wilde gok gedaan. En dit bleek de juiste naam te zijn. En wist team Oost dat het Ricahard Pelt moest zijn en zo gingen zij ervandoor met de punten.

De krachtmeting ging verder en zo kwamen de 'biedvragen' aan de beurt zoals: wat zijn de leeftijden van de familie van Santen. Of de leeftijden en gewicht van de organisatie. Hier kon je hoger of lager bieden. Bij het juiste antwoord mocht er aan het rad worden gedraaid. Hilarisch, want met de punten van het rad kon de stand compleet op zijn kop gezet worden. Met het rad kon je tussen de 1 en 50 punten verdienen.

Uiteindelijk kon team Westerblokker tot winnaar worden uitgeroepen. De blijdschap was enorm en wat een ontlading! De beker werd uitgereikt door niemand anders dan Prins Patrem en hofdame Lindsey van de Blockeniers. Wat een teleurstelling bij team Oosterblokker, maar qua punten staat Oosterblokker nog voor. Het was de zevende keer dat de Battle werd georganiseerd hiervan heeft team Oost 4 keer gewonnen en team West dus 3x. Er werd nog lang nagepraat en gefeest met de in groten getale opgekomen toeschouwers die de teams de hele avond hartstochtelijk hadden aangemoedigd. Alles vond plaat in Arena café Het Gouden Hoofd.

De organisatie dankt iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan het succes van de 7e Battle of Blokker!