• www.pixabay.com

Westfries Mannenkoor verzorgt weer kerstmatinee in Oosterkerk

HOORN Ook dit jaar zal het Westfries Mannenkoor op 2e Kerstdag 's middags acte de présence geven in de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn om voor de 38e keer een Kerstmatinee te verzorgen. 


Dit jaar geen extra zangers en zangeressen, maar vaart het koor geheel eigen koers met als boegbeeld hun bekende bariton Hans van Niekerk, gesteund door een zeer gemotiveerd mannenkoor en dit alles onder leiding van hun jonge dirigent Frank de Ruyter en aan de vleugel muzikaal ondersteund door pianist Hans Weenink.

Het programma zal natuurlijk bestaan uit allerlei door de eeuwen heen gecomponeerde prachtige Kerstliederen,  maar waar deze dirigent niet schroomt om er af en toe een vrolijke noot tussendoor te mengen, zoals onder andere het uit  Sardinië afkomstige herderslied Anghelos cantade a su vizu, waarin zelfs het geluid van de schapen doorklinkt. Om het aanwezige publiek helemaal in de warme kerstsfeer te brengen zullen er tussendoor enkele Kerstverhalen gedeclameerd worden van onder anderen Godfried Bomans.
 

Dit 38e Kerstconcert zal op 2e Kerstdag om 14:30 uur beginnen en de Oosterkerk is al open om 13:45 uur. Kaarten zijn in de kerk te koop voor 15 euro. Mensen kunnen ook vooraf op naam al kaarten reserveren op www.westfriesmannenkoor.nl of telefonisch bestellen: 0229-243192.