• WeksaamWF

Westfriesland loopt massaal uit voor Kom Binnen bij Bedrijven Dag

REGIO De Kom Binnen bij Bedrijvendag 12 en 13 oktober was een succes. 75 Westfriese bedrijven stelden deze dagen hun deuren open voor werkzoekenden, buurtbewoners, studenten en familie. Zo'n 1.800 bezoeken hebben plaatsgevonden. Om te zien wat er achter de schermen allemaal gebeurt. Er zijn vele verbindingen gelegd. Er zijn vacatures vervuld, sollicitatiegesprekken gevoerd of gepland. Er is inspiratie opgedaan en er zijn
toekomstplannen gemaakt.

De Kom Binnen bij Bedrijven Dag is een initiatief van de Westfriese gemeenten in het kader van de Regionale Economische Agenda (REA). Het doel van de KBBBD is de regionale economie en arbeidsmarkt stimuleren. Projectleider Ronald Koenen kijkt terug
op een geslaagd evenement: "De samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid is essentieel om de economie en arbeidsmarkt een impuls te geven. Alle ontmoetingen tijdens de Kom Binnen bij Bedrijven Dag dragen hier direct aan bij."

Het drukst bezochte bedrijf in dat weekend was Pall Medistad. Deze Medemblikse toeleverancier voor de medische industrie ontving vrijdag alleen al ruim 350 bezoekers. Directeur Bart Goossens kijkt tevreden naar eerste deelname. "Wij wilden ook ooit wel een open dag organiseren, maar nu konden we mooi hierop aanhaken. Wij willen met deze open dag onze naamsbekendheid vergroten en laten zien wat wij doen."

Het gaat goed met het bedrijf, volgens eigen zeggen de grootste werkgever in Medemblik. Het bedrijf groeit zo'n 20-30% per jaar wat ook betekent dat het personeelsbestand mee moet groeien. "Op dit moment hebben wij 260 mensen in vast dienst en tachtig tot honderd uitzendkrachten. Wij zoeken altijd naar nieuw personeel. Ook hbo-ers die nu in de Randstad werken, maar bijvoorbeeld ook productingenieurs van TU Delft zijn welkom. Medewerkers die lokaal willen werken, geen last van files. Dat kan hier in Medemblik."