• Het winnende team van Dynamis

    Harry Boerrigter

Winnende taartbakkers

HOORN Twee bakdagen had SG Newton nodig, 10 en 17 januari, om alle deelnemers voor de wedstrijd 'Heel Newton Bakt' te laten deelnemen. "De animo onder scholieren was groot", meldt de school bescheiden. Winnaars van de wedstrijd werd het team van basisschool Dynamis uit Hoorn.

De wedstrijd is een uitvloeisel van de kennismakingsdagen van de scholengemeenschap. In november komen basisschoolleerlingen op bezoek om te zien wat 'de grote school' voor hen in petto kan hebben. Bij het afscheid kregen ze dit jaar ook een uitnodiging mee om de kunsten van de afdeling consumptief eens echt uit te proberen, met een echte taartenbak- en versierwedstrijd.

Dat heeft de school geweten: uiteindelijk mocht elke school uit de regio één team van drie 8e groepers afvaardigen. "Er werden op basisscholen zelfs voorrondes gehouden om de beste leerlingen te selecteren. In totaal namen 32 groepjes, ruim 100 leerlingen verdeeld over de twee dagen deel."

Leerlingen kwamen goed voorbereid naar de wedstrijd. "Met creatief uitgedachte ideeën, soms zelfs op schets, werd er gestart aan de wedstrijd." Een deskundige jury, bestaande uit dhr. Beers, docent brood & banket, en twee medewerkers van NMK Esbaco, liep rond, observeerde en begeleidde waar nodig.

Over de winnaars zegt de jury: "De leerlingen hadden een smakelijke taart gemaakt, prachtig versierd en het schoolthema dit jaar van SG Newton 'Welcome to Tomorrow' goed verwerkt in de taart. De klas van de winnaars mag kiezen uit een bakworkshop of pannenkoeken komen eten @Newton.