• Onder grote belangstelling is de Wipbrug bij Opmeer geopend door burgemeester Nijpels en wethouder Kalthoff.

    Theo Annes

Wipbrug in Spanbroek weer in gebruik gesteld

OPMEER "Een uniek moment voor Opmeer." Burgemeester Nijpels wond er geen doekjes om, toen hij afgelopen vrijdag de Wipbrug bij Spanbroek officieel weer in gebruik stelde. "Een eeuwenoude vaarroute is hersteld en Opmeer is sinds decennia weer bereikbaar per boot. Dit is de laatste barrière die open gaat voor boten die richting Opmeer willen varen en weer terug, via deze eeuwenoude vaarroute. Een route die helemaal naar Rustenburg gaat, waar je via de sluis verder de wereld in kan."

Samen met Wethouder recreatie Alex Kalthoff mocht de burgemeester de brug voor de eerste maal openen, door met een touw de brug handmatig te openen. Dit onder luid applaus van een groot aantal geïnteresseerden. Zo konden de eerste vaartuigen de geopende brug passeren, op weg naar de ijsbaan, waar de passagiers voor Rustenburg hen opwachtten. 

De brug zal door de schippers die de brug willen passeren zelf bediend moeten worden. Gemeente Opmeer heeft plannen voor een kleine haven met aanlegsteigers en camperplaatsen, aan de Spanbroekerweg, achter 't Kerkhuys.