• Pony's en paarden in de Hoornse binnenstad op de woensdagmarkt.

    ikhouvanhoorn.nl

Woensdagmarkt: pony's en paarden bij Hoorn op Hoeven

HOORN  De tweede woensdagmarkt van deze zomer heeft woensdag 17 juli als thema Hoorn op Hoeven. Paarden dus, met twee paarden evenementen. Om 11.00 uur begint de Ponydag, met rond het middaguur de Ponylunch. En er is in de middag het Ringsteken op het parcours van de Gedempte Turfhaven. 

In de uitnodiging van de organisatie van de Hoornse Woensdagmarkten klinkt het als volgt: 

"De wekelijkse woensdagmarkt met kunst, boeken, curiosa, creatieve maaksels en wordt deze week aangevuld met superleuk entertainmentprogramma.
Het is namelijk een gehinnik en gesnuif van jewelste in Hoorn. Op de Gedempte Turfhaven vinden vandaag twee paardenevenementen plaats voor jong en oud! 
We beginnen met de jaarlijkse Ponydag. Al om 11 uur wordt gestart met diverse keuringen, daarna volgt de ponylunch en we sluiten de dag af met een
verkleedwedstrijd voor pony en ruiter. 

Daarna wordt het parcours klaargemaakt voor het ringsteken voor authentiek gerei. Dit is een lust voor het oog voor liefhebbers van fraaie paarden, prachtige rijtuigen en ringstekers en menners in hun zondagse goed. 


In de stad lopen veel muzikanten rond die het supergezellig maken en kinderen die geen echte pony hebben, kunnen een ritje maken om eens te ervaren hoe dat is. De markt en het entertainment duurt van tien tot vijf en uiteraard is de toegang gratis.

Meer informatie over alle evenementen in Hoorn deze zomer: www.ikhouvanhoorn.nl