• Poppenkast in het Zuiderzeemuseum: 'Scenes uit een pittig leven'.

    MADELON DIELEN FOTOGRAFIE & FOTOREIZEN

Zomer in het Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN Het Zuiderzeemuseum presenteert deze weken het zomerprogramma: "Kom deze zomervakantie in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen genieten" en dat kan voor mensen van zeer uiteenlopende leeftijdsgroepen en met heel verschillende smaken, van jong tot oud, man en vrouw, van techniek tot design. Van de vernieuwde Expeditie Waterwerken, het roerige huishouden in Leven op een kluitje, een pittige poppenkastvoorstelling, de catwalk met klederdracht én hippe designkleding of de Schepenhal met bijzondere schepen.

Tijdens de zomervakantie kruipen kinderen in de huid van een kind uit 1919. Ze draaien dan mee in een huishouden van vroeger en merken dat ze hiervan behoorlijk Vuile handjes krijgen. Hoogtepunt dit jaar in het buitenmuseum is het pand Leven op een kluitje in Zoutkamp, waar vissersvrouw Grietje, haar vier kinderen plus grootmoe wonen.
Pittige tijden is een grappige, interactieve poppenkastvoorstelling voor alle leeftijden, die speciaal voor het museum is gemaakt door de bekende poppenspeler Egon Adel van de Poppenkast op de Dam. De voorstelling wordt gespeeld op woensdag- en vrijdagmiddagen tijdens de zomervakantie.

In het binnenmuseum is de tentoonstelling Kleren maken de vrouw. te zien.