• Joost van Straaten

Diverse cursussen voor (ex)-kankerpatiënten bij Inloophuis Pisa

HOORN Bij Inloophuis Pisa starten in september nieuwe cursussen en workshops. Pisa is te vinden aan de Draafsingel 59. De workshops hebben een positieve uitwerking op lichaam en geest.

Denk aan hatha yoga. Deze cursus gaat donderdag 5 september van start. De begeleiding is in handen van yogadocente Roswitha Leeuwerink. "De hatha yogalessen zijn uitstekend geschikt voor (ex)kankerpatiënten en bieden ondersteuning in het herstel- en verwerkingsproces, zowel tijdens als na de medische behandeling." De lessen bestaan uit rustgevende yoga-oefeningen, aangepast aan de mogelijkheden van de patiënt, speciale ademoefeningen, toegepaste meditaties en visualisaties.

Verder staan op de agenda nog 'Innerlijke kracht en zelfgenezend vermogen'. Deze cursus is in handen van Diana Grose en bij uitstek geschikt en bedoeld voor vrouwen die klaar zijn met hun reguliere behandeling.

In acht bijeenkomsten van twee uur geeft Diana een cursus over de fysiologische consequenties van langdurige stress en de gevolgen daarvan op het kankerproces.Tijdens de introductiebijeenkomst laat Diana de aanwezigen kennismaken met een aantal lichaamsoefeningen en meditaties.

Tijdens de cursus wordt dit verder uitgediept en herhaald en komen er meer oefeningen aan bod. Elke deelnemer gaat na de cursus naar huis met een programma van oefeningen die zijn samengesteld voor elke individuele deelnemer. De cursus kent een gestructureerde opbouw en het leertempo wordt op de deelnemers afgestemd.

De introductiebijeenkomst (kosteloos) vindt plaats op vrijdag 13 september van 10.00 tot 12.00 uur. De cursus is eveneens telkens op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, te beginnen op vrijdag 27 september, voorts elke 14 dagen.

De SU (See U) Workshops helpen bij de waarneming van het lichaam en het (opnieuw) verkrijgen van vertrouwen in het lichaam. Leren ontspannen op ieder moment van de dag loopt als een rode draad door alle workshops heen. De toegepaste oefeningen zijn soms meditatief van aard en er wordt gewerkt met een thema. Na afloop is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

De begeleiding is in handen van Miriam Küsters en de workshops vinden elke 14 dagen op woensdagavond plaats vanaf 11 september van 19.30 tot 21.30 uur.

Pisa is een gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden Pisa is op alle werkdagen geopend. Naast de vrije inloopochtenden en -middagen biedt Pisa verschillende activiteiten aan.

Voor aanmelding of meer informatie: 0229-758531 (tijdens openingsuren) of via administratie@inlooppisa.nl. Of kijk op www.inloophuispisa.nl.