• Voorstelling Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum

    Jorrit Lousberg

Zuiderzeelicht groot succes

ENKHUIZEN Met de melding van de eerste uitverkochte voorstelling op vrijdagavond kan het Zuiderzeemuseum al tijdens de eerste week van de voorstelling Zuiderzeelicht melden dat het evenement een groot succes is. 

In een bericht meldt het museum het volgende:

Het nieuwe evenement Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen maakte een goede start. Tijdens de eerste dagen hebben veel bezoekers de wandeling door de sfeervolle straatjes van het buitenmuseum al gemaakt. Op donderdag 28 december was het evenement voor het eerst uitverkocht, met wel 1367 bezoekers in de avonduren. Directeur Stephan Warnik is blij met de bezoekersaantallen en positieve reacties: 'Het is fantastisch dat het publiek de bijzondere manier waarop wij dit beeldverhaal presenteren zo weet te waarderen. We zien dat het aantal boekingen, onder andere door mond tot mondreclame snel toeneemt, waardoor we gisteren zelfs voor het eerst uitverkocht raakten.'
Dit is het eerste evenement van het Zuiderzeemuseum, waarvoor tickets op voorhand geboekt moeten worden. 'De eerste tijdsloten raken het eerst uitverkocht, met name door gezinnen met kinderen. Veel bezoekers maken er met familie of vrienden een gezellige avond uit van. Voor of na de wandeling van 45 minuten eten ze lekker wat in de stad Enkhuizen of schuiven ze in ons Amsterdamse huis aan voor erwtensoep of een winterse stamppot', aldus Stephan Warnik.

Zuiderzeelicht is nog te bezoeken t/m 7 januari 2018, met uitzondering van 31 december. Het evenement is alleen toegankelijk met een persoonlijke starttijd tussen 16.30 en 21.30 uur. Reserveer dus snel een online ticket via de website, ook met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart. In museumrestaurant het Amsterdamse huis kun je vooraf of na afloop van de wandeling genieten van bijvoorbeeld een warme apfelstrudel met koffie of thee, een dampende kop erwtensoep of één van de heerlijke winterse stamppotten (ook vegetarisch). Deze gerechten zijn online bij te boeken met korting.

Zuiderzeelicht
Arthur Japin herschreef voor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen het indrukwekkende volksverhaal 'Het vrouwtje van Stavoren'. In het buitenmuseum komt deze eeuwenoude legende tot leven via licht, beeld en geluid. Wandel deze kerstvakantie door de sfeervolle donkere straatjes en beleef het verhaal; een unieke ervaring. Bekijk hier een korte impressie van Zuiderzeelicht.

Bijdrage BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland
In februari ontving het Zuiderzeemuseum tijdens het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala een schenking van 580.000 euro om Zuiderzeelicht drie jaar lang te realiseren. De BankGiro Loterij draagt dankzij haar deelnemers graag bij aan dit vernieuwende en unieke concept. Alle deelnemers van de BankGiro Loterij kunnen met hun VIP-KAART gratis deelnemen aan deze belevenis.