'Zuiderzeelicht' in het buitenmuseum

ENKHUIZEN Arthur Japin herschreef speciaal voor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen het indrukwekkende volksverhaal 'Het vrouwtje van Stavoren'. In het buitenmuseum komt deze eeuwenoude legende tot leven via licht, beeld en geluid. Wandel deze kerstvakantie door de sfeervolle donkere straatjes en beleef het verhaal; een unieke ervaring.

Het vrouwtje van Stavoren verliest haar geliefde, maar wint grote rijkdom. En niets lijkt haar honger naar nóg meer te kunnen stillen. Tot ze een bijzondere ontmoeting heeft. Een verhaal over liefde en verdriet, hebzucht en mededogen, speciaal voor Zuiderzeelicht herschreven door Arthur Japin.

Japin is één van de bekendste Nederlandse schrijvers die al vele prijzen zoals de Libris Literatuurprijs en de NS Publieksprijs won. Ook schreef hij het Boekenweekgeschenk en is bekend van zijn rollen in Goede Tijden, Slechte Tijden, Onderweg naar Morgen en de televisieserie Flodder. Zijn romans en verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern. Afgelopen september verscheen een nieuwe roman van zijn hand, Kolja.

SFEERVOLLE WANDELING In de kerstvakantie volgen bezoekers het bijzondere leven van het vrouwtje van Stavoren tijdens een sfeervolle wandeling van maximaal een uur door het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum. Op de route komt het verhaal tot leven via beeld, geluid en licht.

In februari ontving het Zuiderzeemuseum tijdens het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala een schenking van 580.000 euro om Zuiderzeelicht drie jaar lang te realiseren. Alle deelnemers van de BankGiro Loterij kunnen met hun Vip-kaart gratis deelnemen aan deze belevenis.

OPENINGSTIJDEN Zuiderzeelicht is te bezoeken van zaterdag 23 december tot en met 7 januari 2018 tussen 16.30 en 21.30 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met persoonlijke starttijd. Reserveren kan via de website, ook met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart.