• Winterwerkzaamheden aan de Kalkovens.

    Gwenn Smit

Zuiderzeemuseum blij met steun van loterij

ENKHUIZEN Op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ontving het Zuiderzeemuseum onlangs een cheque van totaal 779.065 euro. Door deze flinke bijdrage kan het museum aankomend jaar onder andere aantrekkelijke presentaties in het binnen- en buitenmuseum maken, de collectie restaureren en deze in volle glorie tonen aan het publiek.

Daarnaast kreeg het Zuiderzeemuseum deze week het goede nieuws dat het partner is geworden van de Museum Plus Bus, een bijzondere initiatief voor senioren dat ook wordt gesteund door de BankGiro Loterij. Directeur Stephan Warnik nam namens het museum de cheque van de BankGiro Loterij in ontvangst. Stephan Warnik: "De steun van de loterij is van groot belang voor het Zuiderzeemuseum. Zo konden we afgelopen jaar de kalkovens en het filmhuis restaureren en wordt nu het schipperscafé Hindeloopen onder handen genomen. Ook de langgekoesterde wens om een nieuw jaarlijks winterevenement te organiseren ging dankzij de loterij in vervulling. De eerste editie van Zuiderzeelicht werd afgelopen kerstvakantie gerealiseerd en was met bijna 10.000 bezoekers een groot succes." Het Zuiderzeemuseum is verheugd te melden dat het museum partner is geworden van de Museum Plus Bus. Deze bus rijdt speciaal voor groepen ouderen die niet meer in staat zijn om zelfstandig een museum te bezoeken, vanwege hun lichamelijke conditie, geïsoleerde leefomgeving en/of financiële situatie.

"Dankzij de steun van de BankGiro Loterij kunnen jaarlijks vele ouderen één van de veertien musea die partner zijn van Museum Plus Bus volledig kosteloos en geheel verzorgd bezoeken."