• Blue Mountain Cougars aspiranten: bijna kampioen.

    Blue Mountain Cougars

Aspiranten ijshockey spelen als kampioenen

HOORN "De ploeg uit Hoorn schiet de complete liga aan flarden." Aldus wordt met de nodige trots verwoord wat de aspiranten van ijshockeyclub Blue Mountain Cougars Hoorn op ijsbanen in het land neer zetten. Het Hoornse aspirantenteam kan op 17 februari thuis op De Westfries het kampioenschap veilig stellen, met een gelijkspel tegen Panters uit Zoetermeer.

IJshockey is geen grote sport in Nederland, toch geldt ook bij deze sport: jong geleerd is oud gedaan. En dus is het aspiranten hockey van groot belang voor de toekomst. Blue Mountain Cougars speelt tegen vier teams in een Aspiranten divisie (met teams uit Alkmaar, Dordrecht en Zoetermeer). Een team (het aantal leden is onbeperkt) kan bestaan uit spelers onder 17 jaar, met enkele dispensatiespelers.

Het Hoornse team van coaches Maico Meijer en Mike van 't Veer kent een vaste kern van 7 spelers die al een enkele jaren samenspeelt. En daarnaast anderen, met ook drie beginners. Spelers komen uit Hoorn tot en met heel Noord-Holland-Noord, tot Den Oever aan toe.

Hoorn Aspiranten het kampioenschap van Nederland bijna niet meer kan ontgaan. 7 wedstrijden van de 12 gespeeld; 7 overwinningen. En soms waren uitslagen spektakulair: 30-0 in de seizoensopening tegen Panters, of 51-3 tegen de aspiranten van Alcmaria Flames. Bijzondere keepers wedstrijden, zou je zeggen, gezien het geringe aantal tegendoelpunten. Maar toch: er is in Hoorn geen vaste keeper. "Elke speler staat een keer in het doel. En dat is geen corvee voor de jongens. Want achteraf vinden ze dat allemaal een heel bijzondere ervaring.", zo is de mores in het team. Leren ontdekken wat er leuk is aan ijshockey. En kampioen worden helpt daar zeker bij.