• De leiderstrui van de nieuwe driedaagse.

    HTRC/West-Frisia

Driedaagse van West-Friesland ziet levenslicht

WEST-FRIESLAND Aangehaalde samenwerking tussen Hrtc en West-Frisia heeft tot een nieuw evenement geleid. Van 24 tot en met 26 juli wordt de eerste editie van de Driedaagse van West-Friesland verreden.

De driedaagse bestaat uit een proloog en een tweetal etappes. Als opener staat er een lastige 5,5 kilometer lange tijdrit op de dijk Lelystad-Enkhuizen gepland. Twee passages van het naviduct maken de
chronorit zeer interessant. Een dag later treden de renners aan op het clubparcours van Hrtc in Hoorn. De finale van het evenement vindt plaats op het clubparcours van West-Frisia in Bovenkarspel.
De klassementsleiders in de twee categorieën zullen dagelijks in een zeer fraaie echte West-Friese leiderstrui worden gehesen. Met een klassement op tijd tracht de organisatie haar evenement meer cachet te geven. Na de proloog zijn in de twee slotritten zowel onderweg als aan de meet nog extra bonificatieseconden te winnen, waarmee de spanning tot aan het slot blijft gewaarborgd.
De organisatie deelt het rennersveld in twee categorieën. In de A-klasse komen de senioren en de junioren aan bod. In de B-klasse rijden de vrouwen en de nieuwelingen. Tijdig inschrijven wordt meer dan aangeraden. Vanwege de geringe ruimte op het clubparcours van West-Frisia, laat de organisatie slechts vijftig renners aan haar evenement deelnemen. Het inschrijfgeld voor de driedaagse bedraagt 7,50 euro. Niet alle dagen deelnemen is enkel mogelijk als er nog startplaatsen open blijven.