• Echtgenote Jeanette is geroerd door de plaquette voor haar echtgenoot Henk.

    Sjef Wolters
  • Echtgenote Diny onthult de plaquette voor Ben Berlijn.

    Sjef Wolters

Ereplaatsen voor ereleden bij Urbanus

ZWAAG Onder luid applaus van leden en vrienden van de Hoornse honk- en softbalvereniging Urbanus onthulden echtgenotes Diny en Jeanette zondagmiddag 23 juni twee een plaquettes met de namen van hun inmiddels overleden echtgenoten en oud-ereleden van Urbanus, Ben Berlijn en Henk Nolting. Bij leven waren deze waardevolle multi-talenten al tot erelid benoemd. "Dat vonden we gezien hun enorme verdiensten echter niet genoeg, vandaar deze plaquette", aldus voorzitter Martin van Drunen. Beide ereleden hebben talloze functies binnen de honkbalclub bekleed. Lees meer over deze activiteiten van Henk en Ben voor de club op westfriesweekblad.nl. Op de site zijn ook foto's van de onthulling te zien.

Van Drunen sprak in zijn toespraak tot de beide echtgenotes over de tomeloze inzet van beide ereleden voor de vereniging. "Henk was vooral actief als coach, scheidsrechter en wedstrijdsecretaris. Voor Ben gold het zelfde maar was ook altijd samen met Henk klussen aan het doen, samen repareerde en prepareerde van alles voor de sport. Beiden hadden als gemeenschappelijke eigenschap dat ze niet graag op de voorgrond traden, maar gewoon hun werk deden als dat nodig was, plus vaak een of twee stapjes extra. Vandaar dat we het nu zinvol vinden om hen deze ereplaatsen op de eerste rij aan ons hoofdveld te geven. Nu zitten ze dus altijd eerste rang!' Na deze woorden onthulden de zichtbaar geëmotioneerde Diny en Jeanette de plaquettes van hun echtgenoten.

WEDSTRIJD De warming-up voor de gelegenheidswedstrijd van Urbanus 1 tegen Urbanus 2 werd speciaal voor de onthulling onderbroken. Na de onthulling speelden de beide Urbanus-herenteams in de geest van Ben Berlijn en Henk Nolting hun wedstrijd in - zoals wel vaker in de honkbalsport - zomers-warme omstandigheden. Urbanus 1 won deze speciale wedstrijd met 18-2.