• Hemmeromloop op 26 augustus.

    Hemmeromloop

Hemmeromloop: om te lopen, wandelen én kijken

HEM Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, maar ook in de 32ste editie staan zondag 26 augustus atletiek toppers uit België, Kenia, Oeganda en ook Nederland aan de start van de Hemmeromloop. Bij wijze van spreken hoef je de laatste zondag van augustus niet eens zelf te lopen, toekijken levert ook al een bijzondere ervaring op.

Het Hemmer Organiserend Comité is er natuurlijk best trots op dat al die jaren toppers naar het dorp komen. En hoewel er goede bekenden zijn, zoals Willem van Schuerbeeck en Ambroise Uwiragiye, is de Hemmeromloop al lang niet meer het 'testrondje' voor wedstrijden later in het seizoen. De 10 km is een officieel KNAU gemeten parcours en winnend finishen in Hem telt. De wedstrijdloop voor mannen en vrouwen start zondag 26 augustus om 12.00 uur. Start bij de Stebohal aan de Torenweg 44, finish bij Irma la Douce aan de Hemmerbuurt.

Over de loop meldt de Hemmeromloop het volgende, inclusief het progamma onderstaand: 

32e Editie Hemmeromloop & Hemmerwandeltocht

De Nederlandse top loopt in Hem dit jaar! Wederom doen er ook weer een groep buitenlandse toppers mee. Het Hemmer Organiserend Comité organiseert al 32 jaar de Hemmeromloop en de laatste jaren ook de Hemmerwandeltocht over 16 en 25 km. De laatste zondag van augustus vinden er vele sportieve activiteiten plaats met een afsluitende borrel en optreden bij Irma la Douce.

De kinderen kunnen meedoen met de KIDSrun. Kinderen In Drechterland Sporten waarbij er één of meerdere rondjes om de Hemmertoren gelopen moeten worden. De allerkleinsten lopen een recht stuk waarbij ze natuurlijk finishen onder de officiële finishboog. Voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten op het veld die ondersteund worden door Natuurleuk de Hout. Tevens staan er de hele dan een aantal foodtrucks van o.a. Vivaldi en BellaVita. De KIDSrun start om 14:00 uur. Inschrijven via de website of aan het Schoollaantje (tot half 2 uiterlijk!!!). Deelnemen is gratis!

Voorafgaand aan de kinderactiviteiten lopen de volwassen hun afstanden: de 6 of 10 km. Het officiële gemeten parcours (door de Atletiekunie) brengt toeschouwers en deelnemers in aanraking met de nationale en internationale top. Iedereen heeft zo zijn eigen doel: voor het eerst een 6 of 10 km lopen, meedoen met de jaarlijkse Hemmeromloop in het dorp of jezelf voorbereiden voor een nog groter hardloopevenement later dit jaar. Het is voor iedereen allemaal even belangrijk! Toeschouwers moedigen vrienden en familie aan, of de toppers uit Belgie, Kenia, Oeganda of Nederland! Willem van Schuerbeeck en Ambroise Uwiragiye zijn intussen goede bekenden in Hem en zou Nederlands kampioen Michel Butter weer aan de start staan? Net als twee jaar geleden?

Zondagochtend om 8:30 uur starten de wandelaars voor hun ronde over 16 of 25 km. Wandelen is een heerlijke sport waarbij de wandelaars over 25 km misschien wel de grootste inspanning van de dag leveren! De online inschrijving sluit zondag 19 augustus maar inschrijven op de dag zelf is zeker nog mogelijk (uiterlijk een half uur voor aanvang van de start). Kijk voor meer informatie op www.hemmeromloop.nl

Programma:
08:30 – 10.00 Wandeltocht 15 en 25 km
10.30 Start 6 km Hemmeromloop

Kampioenschap van Drechterland dames

11.30 - 15.00 Kinderkermis Schoollaantje

12.00 Start 10 km Hemmeromloop

Kampioenschap van Drechterland Heren

13.30 Prijsuitreiking wedstrijdloop 10 km.

14.00 Kleuterloop

14.15 Kidsrun/ jeugdlopen

15.00 Prijsuitreiking Kidsrun

15.30 Beerpong

17.00 Programma Irma la Douce (met live muziek)