• Angelina Carol
  • Angelina Carol

Honk- en softbalvereniging Urbanus dubbel kampioen

HOORN Het was spannend, afgelopen zondag op de velden bij HBSV Urbanus in Hoorn. Maar liefst twee teams maakten kans op het kampioenschap. De pupillen, onder leiding van coaches Bas van der Wiel en Pim-Jan Veenendaal, haalden voor het eerst na ruim vijf jaar de winst binnen. "Ik ben heel trots op jullie", zei voorzitter Martin van Drunen bij de prijsuitreiking. "Jullie hebben hard gewerkt, tegenslagen sportief opgevat en doorzettingsvermogen getoond."

Van Drunen is extra trots omdat de club veel aandacht besteedt aan de jeugdopleiding. Zo werd in april in Hoorn een beeballveld geopend tussen obs De Tweemaster en obs De Pontonnier en worden op scholen in Hoorn honkballessen gegeven door een speciaal daarvoor aangewezen medewerker.

In de middag speelden de junioren onder leiding van coach Ton Schrandt een mooie pot honkbal. Ook zij stelden de overwinning zeker door met een ruime winst van het Amsterdamse OVVO te winnen. "Ik ben apetrots op jullie", zei Ton in zijn speech. "En het allermooiste is dat jullie zo'n hecht team zijn."

Voor de honkballers volgt nu de winterstop, waarin alleen binnen wordt getraind. Vanaf maart start de competitie weer.