• Hovocubu Nederlands Kampioen zaalvoetbal 2018.

    Hovocubo

Hovocubo kampioen van Nederland

ZWAAG Het eerste team van zaalvoetbalclub Hovocubo is Nederlands kampioen geworden. Het kampioenschap werd binnengehaald in de wedstrijd op zaterdagavond 26 mei in De Opgang in Zwaag. Tegenstander 't Knooppunt werd verslagen met 3-2. Het was de tweede wedstrijd in de finaleserie van beste van drie wedstrijden. Aangezien Hovocubo ook al de eerste finalewedstrijd bij 't Knooppunt in Amsterdam had gewonnen (3-5), was het kampioenschap zaterdagavond reeds een feit. 

Hovocubo won de wedstrijd in een volle sportzaal De Opgang. Daarbij was het zelfsvertrouwen in Hoornse kring groot;  Hovocubo was immers overtuigd lijstaanvoerder in de competitie en 't Knooppunt was afgelopen seizoen al twee keer verslagen. Toch gold als devies 'oppassen', want 't Knooppunt is natuurlijk een club met ervaring als het om finales gaat; vorig jaar ook finalist, toen tegen FC Marlene. 

Zo ruim als de winst in het Amsterdam werd het niet in De Opgang, maar de 3-2 was duidelijk genoeg. Hovocubo doelpunten waren er van Mellah (2x en Molkarai.