• Theo Annes

Junioren Blue Mountain Cougars voor tweede keer Nederlands Kampioen

HOORN Het juniorenteam van ijshockeyvereniging Blue Mountain Cougars is Nederlands Kampioen geworden voor het tweede jaar op rij. Op de thuisbasis ijsbaan 'de Westfries' werd afgelopen zaterdag het officiële landskampioenschap beklonken met een huldiging door een afgevaardigde notabele van de Nederlandse IJshockeybond. De wedstrijd tegen Zoetermeer ging vooraf aan deze plechtigheid en werd gewonnen met maar liefst 16-3. In deze poule met teams uit Hoorn, Alkmaar en Zoetermeer speelden werden van de 8 wedstrijden er 7 gewonnen en slechts 1 verloren. Met de doelcijfers van 129 goals voor en 49 tegen tekenen de junioren van de Blue Mountain Cougars voor een kampioenschap met overmacht.

Het geheim van het team? Deze vraag werd voorgelegd aan de trainers en coaches. Deze juniorenspelers worden goed getraind door Jeroen Klappe, Pete Stiel en Randy Taylor, alle drie gepokt en gemazeld in de ijshockeywereld. Zij geven aan waar de Hoornse ploeg het verschil maakt: "Pittige trainingen met de nadruk op techniek en snelheid leverden de afgelopen jaren een surplus aan kwaliteit op."

Coaches Mike van 't Veer, Maico Meijer en invalcoach Henry Beck bevestigen de saamhorigheid in de ploeg. "Deze jongens zijn al lang samen, veel al van klein kind af aan. Er is een zeer hecht team gegroeid met veel kwaliteit," aldus de coaches. "Een aantal van deze jongens en één jongedame stromen door naar een seniorenteam omdat ze de leeftijd hebben bereikt. Ze gaan met goede zin die move maken en de opvolgers staan klaar."
Afgelopen jaar zijn er al zo´n vijf jongens doorgestroomd van de ijshockeyschool de club in. En komend seizoen komen er uit dat voorportaal van de club nog eens een stuk of vier door. "Opvolging gegarandeerd dus en voor volgend jaar staat er ook een mooi jeugdteam." 

Het succes werd in Hoorn flink gevierd, medailles en bekers uitgereikt en na afloop werd met een ploeg van 40 kids, ouders en aanhang het lokale wokrestaurant onveilig gemaakt. 

Nieuwsgierig geworden naar ijshockey in Hoorn? Check dan www.bluemountaincougars.nl