• Onderweg genieten deelnemers van historische VOC- steden, bijzondere stolpboerderijen en uitgestrekte polders. 

    Sjoerd Tullenaar
  • Sjoerd Tullenaar
  • Sjoerd Tullenaar

Klassieker over Omringdijk

HOORN/ENKHUIZEN De monumentale Westfriese Omringdijk is zondag 14 juli weer het decor van de negende editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Deze fietsklassieker, georganiseerd door Le Champion, voert de fietsers langs pittoreske dorpjes, polders en mooiste bezienswaardigheden die West-Friesland rijk is.

De Westfriese Omringdijk is bij uitstek geschikt voor een fietsronde in de zomer. Het is vaak zonnig en warm, maar boven op de dijk staat een fijn briesje en verkoelend water is nooit ver weg. Deelnemers kunnen kiezen voor een ronde van 50, 80 of de volledige ronde van 135 kilometer, die ook wel de Grôte Daikboekel wordt genoemd.

KIES STARTLOCATIE Er zijn verschillende startlocaties die allemaal centraal aan de dijk liggen. Deelnemers kiezen zelf of ze hun toertocht vanuit Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen of Kolhorn starten. Langs de route vind je vervolgens verschillende verzorgingsposten met streekproducten zoals klaaitjes en krentenmik en typisch Westfries amusement. Onderweg genieten deelnemers van historische VOC- steden, bijzondere stolpboerderijen en uitgestrekte polders.

BENEN TESTEN IN ARDENNEN Naast de Ronde van de Westfriese Omringdijk organiseert Le Champion deze zomer nog een paar toertochten. Op zaterdag 10 augustus kun je de benen testen in de heuvels van de Ardennen tijdens de toerversie van de LBL Ardennen Classic. Daarnaast kun jij ook een dag ploeggenoot worden van Bauke Mollema, tijdens de Bauke Mollema Tocht op zondag 25 augustus in Groningen. Fiets samen met Bauke door zijn trainingsgebied en ontdek het veelzijdige Groningen. Kijk voor meer fietsevenementen op www.lechampion.nl.

Meer weten over de Ronde? Kijk op www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl.