• Gerda Holla

Laatste Nadine OK Run

SCHARWOUDE "Al bij de eerste Nadine OK Run heb ik gezegd dat we het tien keer zouden doen. Het valt nu ook samen met onze verhuizing naar Doesburg en het voelt goed zo." Jacques Beemsterboer maakt zich op voor de laatste editie op zondag 14 oktober. Geen halve marathon of met een polsstok de sloot over maar klein en compact. "Het gaat om de intimiteit van de mensen die er aan mee doen. Het woord 'vrede' past daarbij," aldus Jacques.

Gerda Holla

PROMINENTEN Voorafgaand aan de start zal Jacques alle deelnemers uitnodigen op de witgekalkte letters in het startvak te gaan staan. Marijn Swart zal vervolgens het woord 'vrede' dat de aanwezigen dan vormen vastleggen vanuit de lucht op zijn paramotor. Zo klein als de run dit keer zal zijn met de gebruikelijke kidsrun, 5 en 10 km en de wandeltocht, zo groot zijn de namen die aan de start verschijnen. Mark Rutte, Fred Teeven, Sander Dekker, Nadine Broersen, Attje Kuiken, Marjan van den Berg, Merel Westrik en Robert-Jan Knook staan op de startlijst. "Daar ben ik heel blij mee, het betekent toch dat ze de Stichting en de daaraan verbonden doelen een warm hart toedragen," zegt Jacques verheugd.

STARTSCHOT De opbrengst van de loop zal ten goede komen aan stichting Fier. Deze stichting helpt o.a. meisjes die in een loverboys circuit terecht zijn gekomen. Alle deelnemers ontvangen bij hun startnummer een lot waarop prijzen te winnen zijn. Jacques zal bij de start zelf de microfoon hanteren en de drie startschoten zullen achtereenvolgens gelost worden door Mark Rutte, Nadine Schilder en, namens de organiserende stichting, Wanda Beemsterboer. "Nadine Schilder gebruikte ooit drugs. Zij kwam weer tot zinnen nadat Jack Keizer voorlichting had gegeven op haar school. Mark Rutte kan voordat hij zelf de 10 km loopt de kidsrun wegschieten en Wanda zal bij deze allerlaatste loop het afsluitende startschot voor de 5 km lossen." In 2012 liep Mark Rutte ook mee, toen was er een record deelnemersaantal van 800 lopers. Jacques: "Het zou mooi zijn al we dat record nu kunnen evenaren, gezien de voorinschrijvingen lijkt het wel die kant op te gaan. Maar met minder ben ik ook gelukkig."

KINDEREN Jacques hoopt dat veel ouders de moeite willen nemen met hun kinderen naar de Nadine Run te komen. Een recordaantal kinderen lijkt hem geweldig. Z'n eigen kleinkinderen, Niënna en Yavanna, lopen beiden weer mee, zij het dat Yavanna deze keer voor het eerst het op haar eigen benen doet. "Vorig jaar liep ze mee in de buggy en het jaar daarvoor in de baarmoeder," zegt Jacques glimlachend.

INSCHRIJVEN De loop wordt mogelijk gemaakt door 80 vrijwilligers die die dag in touw zijn. Zij leiden de lopers en het publiek in goede banen. Jacques vraagt de deelnemers en het publiek zoveel mogelijk op de fiets te komen i.v.m. de beperkte parkeerruimte. Voorinschrijven kan t/m 10 oktober. Op de dag zelf kan van 9.00 tot 10.00 uur op het wedstrijdsecretariaat in de T. van der Meerstraat te Scharwoude ook nog ingeschreven worden. Informatie: www.nadine-ok-run.nl