• Zondag 3 juni is er de 14e marathon van Hoorn.

    Schutz Marathon Hoorn

Marathon in Hoorn

HOORN "De Schutz Marathon in Hoorn blijft het grootste hardloopevenement van West-Friesland", aldus kondigt met enige trots de organisatie van de marathon de editie aan van zondag 3 juni.

14e EDITIE Bij de 14e editie van de Schutz Marathon Hoorn is er weer sprake van groei: + 7% bij individuele inschrijvingen, 36 bedrijven doen mee met 67 teams en ruim 300 leerlingen van het Tabor College Locatie d'Ampte doen mee vanuit het programma I Run 2B Fit van hardlooplegende Gerard Nijboer. In totaal verwacht de organisatie weer meer dan 2.000 deelnemers aan de start.

Bovendien: de inschrijving is nog niet gesloten: donderdagavond 31 mei vanaf 18.30 uur, zaterdag 2 juni tussen 10.00 uur en 16.30 uur bij Sport 2000 Bouchier aan de Dr. C.J.K. Van Aalstweg 7c. Daar kunnen ook de startnummers voor deelnemers en bedrijven worden afgehaald. Ook kan op zondag 3 juni nog worden ingeschreven in Schouwburg Het Park. Starts op marathon, halve marathon, 10 km, 5 km en jeugdloop zijn er van 09.30 (marathon) tot 12.50 uur, vanaf het Kleine Noord.

200 VRIJWILLIGERS De trots van de organisatie geldt ook de inzet van de ruim 200 vrijwilligers bij de Schutz Marathon Hoorn. Zij zullen zondag de marathon in goede banen leiden. "De bezetting met al die vrijwilligers was al ruim 1,5 maand vooraf rond. En daar zijn we wel heel blij mee." En vrijwilligers blijken van groot belang: "Naast een sportieve prestatie komen de deelnemers ook voor de sfeer naar Hoorn zo blijkt uit een onderzoek dat de organisatie heeft gehouden. De vrijwilligers zorgen voor naast een perfect verloop ook voor een uitstekende sfeer. De verhuizing naar het gastvrije Schouwburg Het Park heeft uitstekend uitgepakt."

Alle informatie over de marathon: www.hoornmarathon.nl