• Prijswinnaars in het NKL 2018, tweede van links kampioen Nico Kok.

    NKL Nibbixwoud

Nibbikker Kampioenschap Libré

NIBBIXWOUD "Wat een geweldige week op het groene laken moest worden is een topweek geworden", aldus de opgetogen organisatie van het Nibbikker Kampioenschap Libre, in een terugblik op het kampioenschap afgelopen week. Winnaar werd Nico Kok. Een bijzonder winnaar, want: "Alle complimenten voor deze speler die in zijn rolstoel toch wel een grote prestatie leverde". 

De organisatie kijkt terug op een heel geslaagd kampioenschap in De Dres: 

"We hadden weer meer inschrijvingen dan vorig jaar en van meerdere mensen de toezegging van; ik doe volgend jaar ook mee. De grote zaal in De Dres was omgetoverd tot biljart paleis, een groot plezier om hier te mogen spelen. De 4 biljart tafels geleverd door de Firma Feller liepen uitstekend waarvoor onze dank.

De dames Chyla en Carola, voor de eerste keer als wedstrijdleiding deden het zeer goed en alles verliep vlot en op tijd wat betekende dat velen nog even konden bijpraten aan de bar over van alles en nog wat.

Na 3 dagen voorronde`s kwam de donderdag met spelers met trillende handen en natte voorhoofden die we wel en niet verwacht hadden dat zij richting de finale zouden gaan.

Nico Kok is de winnaar geworden van het N.K.L. Alle complimenten voor deze speler die in zijn rolstoel toch wel een grote prestatie leverde, voor hem was het een uitdaging om mee te doen en het is hem gelukt om tegen Peter in de soms meest vreemde situatie`s en met vaak de verlengstok aan de keu moeilijke ballen te maken.

De Uitslag: 

Kampioen en no. 1 Nico Kok

2. Peter Knol

3. Anton Knol

4. de winnaar van vorig jaar Klaas Singer.

Wij als comité willen iedereen bedanken voor hun inzet tijdens deze week en ook de sponsoren voor hun bijdrage om deze mooie week te doen slagen."