• Groot NK Petanque in Zwaag op 21 en 22 april.

    PV de Bouledozers

NK Petanque bij De Bouledozers

Tweedaagse op banen in Zwaag

ZWAAG De Hoornse petanque vereniging De Bouledozers houdt zaterdag en zondag 21 en 22 april op verzoek van de Nederlandse Jeu de Boules Bond het NK Tête-à-tête, het Nederlands Kampioenschap voor individuele petanque-spelers. Beide dagen wordt er vanaf 10.00 uur tot ongeveer 18.00 uur gespeeld op het complex van De Bouledozers aan het Lekerpad 8, in Risdam-Noord.

EETAAK "Het is voor ons een eer het kampioenschap te mogen organiseren", zegt Nel Elstak, woordvoerster voor de Bouledozers. "Al vergt het wel het nodige van de vrijwilligers van de vereniging." Het toernooi is geen kleinigheid: twee dagen lang zijn er in de ochtend en middag wedstrijden één tegen één, in de categorieën mannen, vrouwen en jeugd. De Jeu de Boules Bond meldde afgelopen maandag na sluiting van de inschrijving een totaal aantal van 129 deelnemers voor het toernooi in Zwaag.

ERVARING De Bouledozers weten zich gesterkt met de nodige ervaring. In 2014 organiseerden ze al een geslaagd NK voor Mix-teams. Bovendien is de accommodatie aan het Lekerpad ernaar om grotere wedstrijden te faciliteren: het complex van De Bouledozers telt 42 buitenbanen en 16 binnenbanen. En de vereniging kan bogen op 36 jaar ervaring in wedstrijd petanque.

KANSHEBBERS Of er een West-Fries de Nederlands Kampioen gaat worden, kan niet worden voorspeld. Maar het is geen kansloze missie: "Van onze vereniging hebben zich in ieder geval drie kanjers ingeschreven: Hans Wortel, Martijn Bos en Vincent Kenter. Van alle 3 speelden de vaders ook al mee, en van Hans Wortel nu ook de zoon: Tygo Wortel."

Publiek is van harte welkom. Maar: voorkom afleiding, houdt afstand en pas stemgeluid aan.