• Polderloop 2018: 266 lopers op een koude ijzige zondagochtend van 4 maart

    Isra van Velzen
  • De fraaie plaatjes bij de bevroren vaart in de Polderloop 2018

    Isra van Velzen

Ondanks kou 266 lopers in Polderloop

OBDAM Het was even afwachten of er in het laatste weekend van de winter hardlopers zin zouden hebben in de Runnersworld-Polderloop, meldt run-organisatie ARO'88. Maar opgelucht en wel, zo kijken de ARO-organisatoren terug, waren er zondagochtend 4 maart ondanks kou en snijdende wind, toch nog 266 deelnemers. 

De rest was gaan schaatsen, of verkoos toch maar liever de warmte thuis. ARO maakte er de volgende terugblik over: 

"Ongetwijfeld hebben velen de keuze gemaakt voor schaatsen of voor de kachel thuis, maar desondanks mocht ARO 266 deelnemers aan de 10 km-wandeling of een van de hardloopwedstrijden, 1, 3, 5 en 10 km verwelkomen. Lopers van allerlei leeftijden: de jongste 3 jaar…., de oudste 73! Allen liepen een mooie route, naar De Draai (wandeling), langs de Obdammer molen en de ringvaart (5 en 10 km), over Noorderbrug en Molenweg (3 km) en over de ARO-hardloopbaan op het sportcomplex (1 km).

Het werd een feestelijk evenement met veel loopplezier en blijde gezichten. Ook de zon deed z'n best, zodat de temperatuur met sprongen vooruit ging en de een na de ander pet of muts van z'n hoofd haalde. Vooral de supporters genoten van de voorjaarswarmte. Na afloop van elke ronde konden de twee snelsten per categorie in sportkantine De Konkel hun prijs in ontvangst nemen en was er tijd om bij een "koppie" gezellig na te praten.

Uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl

Kijk vooral ook op onze site www.aro88.nl, voor uitslagen, foto's en filmpjes.

Voor wie de Runnersworld-Polderloop heeft gemist: volgend jaar weer een kans!

De Runnersworld-Polderloop is mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Runnersworld Hoorn-Purmerend, Dutch Flower Group, Makelaardij Klaver, Cateringbedrijf Party Garden, Riny van de Water Tegelwerken, Bloemkwekerij Michel Smit, Borst Bloemen, KBL beletteringen en Bakker Koning.