• Tabor College Oscar Romero

Oscar Romero-leerlingen trotseren de kou op de Weissensee

HOORN 57 vermoeide leerlingen van Tabor College Oscar Romero en hun 7 begeleiders kwamen zaterdag weer veilig terug op school na een bijzondere trip naar de Weissensee. Wintersport stond centraal deze week, maar het uiteindelijke doel was het schaatsen van de recreatieve schaatstocht op vrijdag.

De groep heeft een fantastische week gehad. Op donderdag bereikte deze veelzeggende woorden de schoolleiding. "De sfeer is super. Er wordt gelachen, er zijn ook tranen, maar iedereen steunt elkaar door 'dik en dun'. Wat een geweldige groep is dit zeg!"

Terug op school ging er terecht veel belangstelling uit naar de leerlingen die op het Oostenrijkse ijs allemaal een bijzondere prestatie hadden neergezet. Maik Stam uit mavo 3 was er zelfs in geslaagd om 200 kilometer te schaatsen (binnen 8 uur). Maik had flink doorgereden, ruim 25 kilometer per uur. Via een livestream was de tocht ook op school te volgen. Daar was onder de thuisgebleven leerlingen veel belangstelling voor. De Oscar Romero-leerlingen kwamen in hun rode outfits heel herkenbaar in beeld.
Deze reis werd voor het elfde achtereenvolgende jaar georganiseerd en is voor de leerlingen en hun begeleiders een van de hoogtepunten van de Sportlijn die deze school al jaren met succes aanbiedt.