• www.pixabay.com

24 uur zeilen en puzzelen bij Medemblik

MEDEMBLIK In de havens van Medemblik bruist het vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus tijdens de 24 Uurs Zeilrace. Dit jaar vindt de 55ste editie plaats, georganiseerd door de ' Kustzeilers'.

De wedstrijd en prestatietocht betekent spanning en uitdaging voor ervaren en minder ervaren zeilers. Het is een uniek evenement waar goed zeemanschap, teamwork, uithoudingsvermogen en tactiek om te hoek komt kijken. Wie maakt de meeste mijlen binnen de tijd?

Burgemeester Frank Streng: "24 uur zeilen en een zo groot mogelijke afstand afleggen. Het concept is eigenlijk heel simpel, maar ieder jaar weer geniet ik enorm van dit bijzondere gebeuren. De 24-uurs zeilrace hoort bij de vele prachtige evenementen die we hebben in onze gemeente".

DEELNAME Wedstrijdzeilers en recreatieve toerzeilers kunnen zich nog tot en met 16 augustus 17.00 uur inschrijven voor de 55e Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace die op 23 en 24 augustus wordt gehouden. Liefhebber van van zeilen en puzzelen? Dan is de 24 Uurs het unieke evenement om alle vaardigheden te combineren. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.24uurszeilrace.nl/Inschrijving/Inschrijven.aspx

FINISH Na 24 uur zeilen worden de deelnemers feestelijk verwelkomd door honderden toeschouwers in de haven van Medemblik. De aankomst van circa 300 schepen levert een mooi schouwspel op. Kom het met eigen ogen bekijken op zaterdag 24 augustus.

Tussen 19.00 en 20.00 uur finishen de deelnemers massaal voor de kust van Medemblik en zoeken dan een plek voor de nacht in een van de vier havens. Op de kade is er tot middernacht feest en muziek.