• www.pixabay.com

Halve eeuw Zwem4daagse in Wijzend met tal van activiteiten

ZWAAG Het is voor de vijftigste keer dat zwembad De Wijzen de Zwem4daagse houdt. Van 26 tot en met 30 augustus staat dit sportieve evenement voor de hele familie op de agenda.

Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, waardoor het een groot feest is voor jong en oud. Het is dit jaar de vijftigste keer dat de KNZB de Zwem4daagse organiseert. Daarnaast bestaat Optisport dit jaar 25 jaar, waardoor er twee jubilea te vieren zijn. Een extra reden dus om er een feestelijke editie van te maken.

GLIJBANENRACE Tijdens de Zwem4daagse zwemmen deelnemers vier dagen een afstand van 250, 500 of 1.000 meter per keer. Als beloning voor de prestatie krijgen zij op de laatste dag een medaille en oorkonde. Naast het zwemmen zijn er ook allerlei leuke activiteiten te doen, zoals clinics, hindernisparcours in het water, glijbanenrace, slinger maken, spandoek maken, koekhappen, penalty's schieten, glijbanenrace en een spetterende einddisco. De clinics worden samen met de verenigingen georganiseerd. Als Zwem4daagsedeelnemer kun je gratis deelnemen aan de clinics.

PROGRAMMA De Zwem4daagse vindt in Zwaag plaats. Dagelijks kan er op
de volgende tijden gezwommen worden: tussen 9:00 en 10:00 uur, 15:30 en 17:00 uur en 18:30 en 19:45 uur. Op woensdagochtend 28 augustus komt het duikteam van Veiligheidsregio Noord een demonstratie geven.

AANMELDEN Meedoen met de Zwem4daagse? Schrijf je dan in bij de receptie van De Wijzend. Deelname kost 7 euro voor abonnementhouders en 11,50 euro voor niet abonnementhouders.