• De handdruk van Riny Smidt (links) en De Blokkers voorzitter Emile Kikkert.

    De Blokkers

Riny Smidt hoofdtrainer damesselectie De Blokkers

BLOKKER V.V. De Blokkers heeft Riny Smidt aangesteld als hoofdtrainer van de dameselectie. Smidt heeft ruime ervaring opgedaan in het vrouwenvoetbal als trainer van de dames van FC Marken, WSV en Fortuna Wormerveer, zo meldt De Blokkers. Daarnaast heeft hij een reeks aan jeugdelftallen onder zijn hoede gehad, jongens en meiden, en deze met verschillende kampioenschappen afgesloten. Met Riny Smidt wil De Blokkers het vrouwenvoetbal verder vorm geven. 

"Wij dragen als club het vrouwenvoetbal een warm hart toe," vertelt Blokkers-voorzitter Emile Kikkert. "In de regio zijn we aanjager geweest van deze tak van sport en met Riny in huis kunnen we dit verder ontwikkelen."
Smidt heeft hetzelfde voor ogen, stelt De Blokkers. "Vrouwen 1 heeft al een behoorlijk niveau, maar er zit nog meer in. De meiden hebben mij verteld dat ze graag vooruit willen. Het is een leuke, leergierige groep met vrouwen die hun mannetje staan." Over de club zegt de nieuwe oefenmeester: "De Blokkers is van alle gemakken voorzien. Een prachtcomplex, goed materiaal en vrijwilligers die voor de club hun bed uitkomen. Dat is belangrijk, want voetbal is meer dan het spelletje alleen."

De Blokkers en Smidt bezegelden donderdag de samenwerking, met de ondertekening van een contract. Beide partijen en ook de speelsters kijken uit naar het nieuwe seizoen.