• 'Oerend hard': Sjors de Jonge uit Zwaagdijk-West houdt zijn motor in balans tijdens de training op de crossbaan van MC Flevoland in Lelystad.

    Sjoerd de Roos

Sportfoto van de maand

WEST-FRIESLAND "Ik maak normaal alleen foto's bij hardloop- en atletiekwedstrijden. Het was de eerste keer dat ik bij de motorcross was." Dat zegt Sjoerd de Roos, winnend fotograaf van de maand april in de sportfotowedstrijd van Sportverkiezingen West-Friesland.

Op de foto houdt Sjors de Jonge uit Zwaagdijk-West zijn motor in balans, maar in het spektakel is het vooral de blik van de coureur die de foto zo goed maakt. "Dat houdt de aandacht van de kijker vast."'Oerend hard', naar de oude hit van rockband Normaal, geeft fotograaf als titel voor de plaat: details in een spektakelfoto. 

Tip van Sjoerd voor een goede sportfoto: "Dat vooral de sporter goed in beeld komt, veel oefenen en een portie geluk. Van de 1000 foto's die ik soms op een dag maak, zijn er meestal maar twee of drie echt mooi."

Meedoen aan de foto-wedstrijd? Zie voor meer foto's en info over inzenden van foto's van de maand mei: www.westfriesesportverkiezing.nl