• Het clubhuis van KV Flevo staat in het Dwaalpark.

    KV Flevo

Stap in bij KV Flevo

HOORN Zesjarigen en senioren, maar ook iedereen daartussen die in het bezit is van een zwemdiploma, is bij kanovereniging Flevo in Hoorn welkom voor een paar proeflessen. Er zijn meerdere opties. Kom kijken bij een zwembadtraining in de Waterhoorn of volg de instapcursus bij de club op het buitenwater.

De zwembadtraining vindt plaats in het overdekte zwembad De Waterhoorn in Hoorn. Dit is een gelegenheid waar met verschillende instap- en balansoefeningen vaardigheden worden aangeleerd om later soepeler en met meer zelf vertrouwen, het mooie vaarwater vanaf de club in het Dwaalpark in Hoorn op te gaan voor verdere ontwikkeling en ervaringen in het kanoën. Deze training is op zaterdag 16 februari en op zaterdag 16 maart van 16.00 uur tot 18.00 uur. De kosten zijn 5 euro per keer. Aanmelden kan bij Edwin via 06 - 55120343 Na de zwembadtraining mogen de aspirant-leden gratis vier extra lessen deelnemen op het water bij de club in het Dwaalpark. Informeer dan bij Edwin (volwassenen) of Bart (jeugd) voor de tijden en dagen dat dit in april mogelijk is.

Bij de club op het buitenwater is er vanaf 10 april 'n instapcursus. Jeugd vanaf zes jaar en hun ouder kunnen dan vanaf 15.00 uur de eerste kano-instructies geven. Aanmelden bij Bart 06-53820987. Voor volwassenen is dat om 19.00 uur. Aanmelden bij Edwin 06-53820987.  Na een aantal lessen wordt samen bepaald of de deelnemer al tochtjes kan varen met anderen die om 16.00 uur of 19.00 uur (afhankelijk van leeftijd en niveau) van start gaan. Verder in het seizoen wordt gekeken of het ook haalbaar is op vrijdagavond om 19.00 uur en eventueel op zondagmorgen om 9.30 uur een langere tocht mee te kunnen.

In eerste instantie kan er, in overleg met de club, gebruik gemaakt worden van het materiaal van KV Flevo. Na verloop van tijd kunnen de leden van de Hoornse kanovereniging adviserend en samen met de nieuwelingen bekijken wat voor eigen materiaal er kan worden aangeschaft. Leidend daarin is voor welke kano-discipline er in de toekomst gekozen wordt. De jeugd is bij ons verplicht een zwemvest te dragen (ook in bruikleen verkrijgbaar)

i Kanovereniging Flevo, Dwaalpark 2, 1622 KZ, Hoorn. www.kv-flevo.nl