• Opening van de sportdag: samen de 'Pasapas' dansen

    Irina Hoffer
  • Irina Hoffer
  • Irina Hoffer
  • Irina Hoffer
  • Irina Hoffer

Stralende gezichten tijdens sportdag

HOOGKARSPEL Terwijl de kinderen uit de groepen zes tot en met acht ter afsluiting staan te swingen voor het podium, waarop stagiair Raymond ze enthousiast aanmoedigt, arriveren slierten kinderen van de groepen drie tot en met vijf bij de voetbalvelden van Sportclub Spirit '30. Het zijn de leerlingen van alle basisscholen in Hoogkarspel: de Spigt, het Skitteljacht en het Kerspel. Want Team Sportservice organiseerde in het kader van HK700 een sportdag voor alle scholen. Irina Hoffer maakte een verslag van de dag voor westfriesweekblad.nl. 

Linda Broersen is organisator en gymdocent op de Spigt. Samen met Marco de Vent en Nicolette Bijlsma, gymleraren op respectievelijk het Skitteljacht en het Kerspel, zitten zij in de Stichting Team Sportservice. Een stichting van waaruit zij gymlessen geven en vanuit de gemeente opdrachten uitvoeren om sportstimuleringsactiviteiten op te zetten voor verschillende doelgroepen.


SPORTIVITEIT "Vorig jaar vroeg de Stichting HK700 of wij een sportdag wilden organiseren voor alle scholen. De gemeente was hierover meteen enthousiast. Zeker omdat het doel van deze dag is om als dorp Hoogkarspel met elkaar te sporten, niet tegen elkaar. We kijken vooral naar de sportiviteit van de groepen en hebben een sportiviteitsprijs."

Er is van alles te doen: doelschieten, midgetgolf, atletiek, spijkerbroek hangen, het dakgotenspel -een samenwerkingsspel waarbij de kinderen samen een tennisbal van de ene kant naar de andere kant moeten brengen via buizen- en nog veel meer. Met als hoogtepunt de enorme opblaasbare stormbaan.

DJ SJORS De Stichting krijgt deze dag veel hulp van vrijwilligers: Leerlingen van het RSG, ouders en mensen van de seniorenfitness begeleiden de groepen kinderen bij de spelletjes. Van Leekerweide is DJ Sjors aanwezig, die de muziek verzorgt. "Wij willen als Stichting graag dat heel Drechterland vitaal wordt. Daarom zetten wij sport in als middel om fit te blijven. Als ondersteuning daarbij bieden wij vandaag gezonde tussendoortjes en water in plaats van limonade." Het gezonde tussendoortje wordt deze dag gesponsort door DEEN. Voor alle kinderen is er een grote appel.

STORMBAAN De kinderen rennen, springen en kruipen onder een stralend zonnetje. "Het was de hele week spannend wat het weer zou doen, maar vandaag is het geweldig." Rode gezichten van inspanning, na driemaal de over de stormbaan. Gejoel en geschreeuw met op de achtergrond muziek. De kinderen vinden het erg leuk: "Het is wat anders dan normaal." En: "Dit had ik niet verwacht", laten zij weten.

Wethouder Dirk te Grotenhuis straalt. "Vandaag gaat het niet om winnen of verliezen. Wat is er leuker dan dat kinderen bewegen, samen spelletjes doen en met elkaar sportief bezig zijn? Daar wordt je toch helemaal gelukkig van?"