• www.pixabay.com

Team Dynamis reservekampioen schoolschaken West-Friesland

HOORN Bij Scholengemeenschap Copernicus in Hoorn werd de finale voor de reserveteams schoolschaken van West-Friesland gehouden. Uiteindelijk greep Dynamis de titel reservekampioen.

Er hadden zich zes teams geplaatst en de finale mondde uit in een spannende strijd: de beslissing viel pas in de laatste ronde, want bij het ingaan van deze ronde hadden nog drie teams kans op het kampioenschap.
Dit waren Petrus Canisius uit De Weere die op dat moment eerste stond met 8 punten, de Hoornse teams van Dynamis en Het Spectrum stonden tweede en derde met elk 6 punten. Het Spectrum en Petrus Canisius speelden tegen elkaar, na een prachtige wedstrijd wist Het Spectrum met 3-1 te winnen. Dynamis wist ook met 3-1 te winnen van Roald Dahl. Met deze uitslag kwamen zij op de eerste plaats want alle drie teams hadden 8 punten maar Dynamis had een prachtige voorsprong van 1½ bordpunt. Daarmee werd dit team de nieuwe reservekampioen West-Friesland. De teams van Dynamis en Het Spectrum plaatsten zich voor de halve finale bij de eerste teams op 13 februari.