• Fiets4daagse Hoorn

Tracé Westfrisiaweg volop aanwezig in routes Fiets4Daagse

WEST-FRIESLAND Vanuit Hoorn wordt van donderdag 2 tot en met zondag 5 mei de elfde Fiets4Daagse Hoorn gehouden. Tijdens deze fietsvierdaagse kruisen de deelnemers door het West-Friese landschap.

Het is dit jaar voor het eerst dat het complete tracé van de nieuwe Westfrisiaweg bij de Fiets4Daagse Hoorn wordt afgelegd. De routes van deze 11e editie liggen als een klaverblad in en rondom Hoorn, de stad van de Gouden Eeuw.

De opening van dit Westfrisia-tracé is een verbetering waar Le Champion, organisatie van de Fiets4Daagse Hoorn en andere Westfriese evenementen als de Ronde van Noord-Holland, erg content mee is omdat zij de veiligheid van de deelnemers hoog in het vaandel hebben staan. Op maar liefst acht punten wordt tijdens de Fiets4Daagse gebruik gemaakt van een onderdoorgang of viaduct op deze route. Namelijk bij Heerhugowaard, Obdam, Spierdijk, Avenhorn, Zwaagdijk, twee maal bij Hoogkarspel en Bovenkarspel. Dit maakt dat het 42 kilometer lange tracé van het begin- tot eindpunt wordt bereikt tijdens dit evenement.

Tijdens de Fiets4Daagse Hoorn fietsen de deelnemers dit jaar ook de Gouden Eeuw binnen. In West-Friesland is de Gouden Eeuw overal terug te zien. Denk hierbij aan de historische West-Friese steden, pakhuizen en havens. Deze historische hoogtepunten uit de zeventiende eeuw zijn samen met de bloeiende tulpenvelden dagelijks te bewonderen op de routes van de Fiets4Daagse Hoorn.

GOED DOEL De Fiets4Daagse Hoorn heeft dit jaar een nieuw goed doel: het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is al 25 jaar de autoriteit in Nederland op het gebied van voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kanker. Het WKOF doet continu onderzoek naar voeding en leefstijl in relatie tot kanker. Deelnemers van de Fiets4Daagse Hoorn kunnen bij inschrijving een donatie doen aan dit goede doel.
De inschrijvingen van de Fiets4Daagse Hoorn zijn inmiddels geopend. Kies uit een van de drie afstanden per dag: 30, 50 of 70 kilometer. Inschrijven kan viawww.fiets4daagsehoorn.nl