• Het Futsalfestival Hoorn wordt zondagmiddag 25 augustus voor de tweede keer gehouden.

    pixabay

Futsal Festival voor jeugd zondag in Hoorn

HOORN Al meer dan 250 kaarten werden verkocht voor het Futsalfestival dat zondagmiddag 25 augustus wordt gehouden in Sportcentrum Hoorn. "Het geeft misschien wel aan dat futsal of zaalvoetbal onder jeugd veel populairder is dan menigeen denkt", zegt Every Janzen, van festivalorganisator Futsalschool Hoorn. Het Futsalfestival wil met tal van spellen en spelen zaalvoetbal promoten en nodigt jeugd tussen 3 en 13 jaar uit om mee te komen doen, zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. 

De hal van Sportcentrum Hoorn aan de Holenweg (tegenover De Waterhoorn) wordt omgebouwd tot 'een voetbaltempel' waar het hele gezin een uitje heeft aan de activiteiten en belevenissen met voetbal, zo is de bedoeling. De activiteiten zijn vooral gericht op zelf doen en meedoen en uitproberen. Van voetbalclinics met Voetbalschool Palma en futsalschool Hoorn, tot spelletjes rond voetbal: balanceren met 'voetbalrodeo', een dribbeldoolhof ('leuk voor jong en oud'), voetbal voor peuters en kleuters en de ouders, een 'voetbal stormbaan' en uiteraard een 'playstation corner'. 

Demonstraties zijn er van panna-voetbal met de Streetkings en met freestyler @rashidsko en daarnaast worden de jonge bezoekers uitgedaagd tot 'squashvoetbal', ofwel: "Maximaal 1 keer stuiteren, max drie keer raken op de squashbaan, één tegen één". Razendsnel voetbal, voor de kenner en kunner. Daarnaast is er de penaltybokaal op keepers van het Instituut voor Keepersopleiding in Noord-Holland. 

Championsleague

In de hal is ook Hovocubo aanwezig om de aandacht te vestigen op de UEFA Futsal Champions League voorronde die vanaf dinsdag 27 augustus in sporthal De Opgang wordt gespeeld, tussen de Hoornse club en andere landelijke futsal competitie winnaars, uit Engeland, Schotland en Gibraltar. Wedstrijddagen zijn er op dinsdag, woensdag en vrijdag (elke dag twee wedstrijden, om 17.30 en 20.00 uur). Voor jonge bezoekers van het Futsalfestival zijn kaarten te winnen.