• Walking football is van overal: een beeld van een groot toernooi in Schotland in 2016.

    SNS Group Alan Harvey

Walking Football voor ouderen vanaf 60 jaar bij Hollandia

HOORN Zestig jaar of ouder en toch lekker voetballen? Dat kan vrijdag 30 augustus bij voetbalvereniging Hollandia. Verschillende teams uit de regio West-Friesland, Heiloo en Amsterdam nemen deel aan dit initiatief.

De organisatie nodigt geïnteresseerde 60-plussers uit om te komen kijken. Wie wil kan uiteraard ook meedoen. Stuur hiervoor een e-mail naar j.tonneman@quicknet.nl of bel 06-55937535.

NIEUWKOMERS WELKOM Bij voetbalvereniging Hollandia wordt wekelijks getraind op vrijdag vanaf 16.00 uur. Daar zijn nieuwkomers welkom om mee te doen.

Het toernooi start op vrijdag 30 augustus om 14.00 uur op het kunstgrasveld van Hollandia, gelegen in het Julianapark aan het IJsselmeer.

ALLEEN WANDELEN, NIET RENNEN Jan Tonneman legt uit wat walking football is: "Het is een variant op het reguliere voetbal. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan in dit project voorop."

De eerste proeftraining na het toernooi bij vv Hollandia is vrijdag 6 september om 16.00 uur.