• WFHC houdt 25 april een kennismaking met Fit Hockey voor 55+.

    Frank Rozendaal

WFHC start Fit-Hockey voor 55+

ZWAAG Sporten en bewegen is gezond en steeds meer sportverenigingen beginnen met een aanbod voor doelgroepen die minder aan sport doen. Zoals de 55+ groep. De West-Friese Hockey Club (WFHC) begint woensdag 25 april het Fit-Hockey programma voor 55+. Elke woensdagochtend een uurtje sporten, met hockey als basis. Woensdagochtend 25 april is er een kennismakingstraining, van 10.00 tot 11.00 uur op het complex aan de Roskam 6. 

 

Over Fit-Hockey maakte WFHC de volgende uitnodiging:

"Kennismakingstraining Fithockey

Op 25 april wordt voor 55-plussers een kennismakingstraining Fithockey gegeven. De training duurt van 10:00 tot 11:00 uur. De training wordt gegeven op het prachtige complex van de West-Friese HockeyClub (WFHC) Hoorn. Roskam 6 in Zwaag. Informatie en opgeven kan via fit@wfhc.nl

Fithockey staat voor sporten in de buitenlucht en veilig bewegen in teamverband. Maar ook voor het opdoen van sociale contacten en veel lol met elkaar maken. Kortom, Fithockey is gezond én gezellig. Kom eens een kijkje nemen en ervaar deze uitdagende sport zelf!

De 55-plussers van nu zijn fitte senioren die midden in het leven staan. Sporten hoort daarbij. Fithockey is dé teamsport bij uitstek voor 55-plussers die gezellig en gezond willen sporten in de buitenlucht.

Voor Fithockey is geen ervaring nodig. Iedereen kan gewoon mee doen. Fithockey wordt gespeeld met teams van dames en heren door elkaar. Zonder al te veel inspanning kan kennis worden gemaakt met het kunstgrasveld, de materialen, de hockeytechniek en de Fithockeyspelregels. Er wordt gespeeld met een knots en een zachte bal. Fithockey is dan ook een zeer veilige sport.

De WFHC-spelleider verzorgt één keer per week een training. Deze training vindt elke woensdag van 10:00 tot 11:00 uur plaats. De 55-plussers kunnen na en voor de training in het mooie clubhuis genieten van een kopje koffie of thee.