• De leiderstrui voor de Driedaagse van West-Friesland.

    Driedaagse van West-Friesland

Wielerdriedaagse in West-Friesland

WEST-FRIESLAND West-Friesland krijgt een eigen echte Wielerdriedaagse. De eerste Driedaagse van West-Friesland wordt over een maand verreden, van 24 tot en met 26 juli.

De Driedaagse van West-Friesland komt voort uit de aangehaalde samenwerking van de twee grote wielerverenigingen uit de de regio West-Frisia en HRTC, uit respectievelijk Bovenkarspel en Hoorn. De organisatie kiest bij de driedaagse voor een proloog en twee etappes, met als proloog de bekende en o zo lastige tijdrit, met een parcours over de dijk Lelystad-Enkhuizen. Een dag later treden de renners aan op het clubparcours van Hrtc in Hoorn. De finale van het evenement vindt plaats op
het clubparcours van West-Frisia in Bovenkarspel.

De klassementsleiders in twee categorieën worden dagelijks in een heuse West-Friese Leiderstrui gehesen.

Spanning moet de die drie dagen ook zijn, zo wil de organisatie. "Na de proloog zijn in de twee slotritten zowel onderweg als aan de meet nog extra bonificatieseconden te winnen, waarmee de spanning tot aan het slot blijft gewaarborgd."

Er wordt in twee categorieën gestreden: In de A-klasse komen de senioren en de junioren aan bod. In de B-klasse rijden de vrouwen en de nieuwelingen.

Tijdig inschrijven wordt meer dan aangeraden. Vanwege de geringe ruimte op het clubparcours van West-Frisia, laat de organisatie slechts vijftig renners aan haar evenement deelnemen. Het inschrijfgeld voor de driedaagse bedraagt 7,50 euro.

Meer informatie over deelname is er via de twee wielerclubs.